Frukt är något man inte kan köpa och förvara hemma som t.ex med ett paket bulgur. För efter några dagar blir frukten övermogen, och hinner man inte äta den innan den blir övermogen så slängs den, och det är onödigt. Därför har jag ett tips att när man ser att en frukt snart håller på att bli övermogen tärna den i bitar, lägg i en påse och in i frysen. Det fungerar med all frukt t.ex. banan, kiwi, päron, aprikoser, äpple och även grönsaker. Idag låg en halväten melon framme och den höll på att bli dålig, så jag tärnade den i bitar och la in i frysen. Perfekt att ta fram någon annan gång när man inte har färsk frukt hemma, eller till gröten eller filen till frukost, mixa med kesella/yoghurt och få egengjord glass.
Och om det är någon säsongsanpassad frukt du gillar, köp hem ett lager och frys. Jag fullkomligt älskar persikor och när det såldes en massa för någon månad sen, då köpte jag hem en påse, tärnade i bitar och la i frysen. Sedan har jag tagit fram lite persika då och då när jag känner för det, tyvärr är all persika snart slut.
Gör ni också på detta sätt?