Igår till förrätt gjorde jag paprikahummus som jag hade på små bitar dinkelbröd kvar från frukosten (recept här: http://food-and-health-in-my-way.bloggplatsen.se/2011/11/06/6603731-sondagsfrukost-med-recept-pa-dinkelbrod/) och sedan toppade jag det med basilikablad!
Paprikahummus (1 sats)
200 g grillad paprika (på burk)
400 g kikärter (på burk)
1/2 dl philedelphiaost
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
salt o peppar
1. Häll av spadet från paprikan och kikärterna och skölj sedan.
2. Mixa alla ingredienser med en stavmixer eller i en matberedare så att det blir en slät röra.
3. Smaka av med salt och peppar!
Godaste förrätten
Hummusen kan ju ätas på miljoner andra sätt: på knäckemackan, sås till kycklingen, doppa grönsaksstavar i, blanda ut pastan med osv...