Rester, ordet får det att låta negativt och äckligt. Men det är faktiskt något väldigt bra. Jag och min familj sparar alltid på mat som blir över, även fast det bara är lite kvar. 1 dl bulgur kan t.ex tillsammans med 1 dl yoghurt bli underbar bulgurfrutti dagen efter till frukost. Att människor slänger mat som blir över är så himla dumt. Tänk vissa får inte ens mat för dagen!? Och det är oekonomiskt för de själva och omiljövänligt!
Här får ni lite bilder på "rest"måltider från den senaste tiden:
Tomatkokt matvete, tonfiskbiffar, lammfärssås, en kokt potatis, microkokta wokgrönsaker och sallad
Microomelett, fläskfilegryta, cannelinibönor, sallad, tomat, finn crisp, feta ost
Stekt svamp, bulgursallad med grönsaker, matvete, keso/tomat/spenat gratinerad fisk, små tomater, kokt broccoli
Quinoa, hemmagjorda chicken nuggets, cannelinibönor, keso+dragonsås, spenatblad, körsbärstomater, en bit morot
Ibland kanske olika dagars rester inte blir så gott ihop, men det är ändå onödigt att bara slänga allt!
Ett annat tips om man har köttfärs över är att fylla det i urgröpta paprikor och tillaga i ugnen:
http://food-and-health-in-my-way.bloggplatsen.se/2011/10/07/6390867-recept-kottfarsfyllda-paprikor/
Sparar ni överbliven mat som rester? Eller hur gör ni?