Sofies Wellness

RESTER, I love it!

Av Sofie - 2011-11-19 15:00

Rester, ordet får det att låta negativt och äckligt. Men det är faktiskt något väldigt bra. Jag och min familj sparar alltid på mat som blir över, även fast det bara är lite kvar. 1 dl bulgur kan t.ex tillsammans med 1 dl yoghurt bli underbar bulgurfrutti dagen efter till frukost. Att människor slänger mat som blir över är så himla dumt. Tänk vissa får inte ens mat för dagen!? Och det är oekonomiskt för de själva och omiljövänligt!


Här får ni lite bilder på "rest"måltider från den senaste tiden:

 

Tomatkokt matvete, tonfiskbiffar, lammfärssås, en kokt potatis, microkokta wokgrönsaker och sallad


 

Microomelett, fläskfilegryta, cannelinibönor, sallad, tomat, finn crisp, feta ost



Stekt svamp, bulgursallad med grönsaker, matvete, keso/tomat/spenat gratinerad fisk, små tomater, kokt broccoli


 

Quinoa, hemmagjorda chicken nuggets, cannelinibönor, keso+dragonsås, spenatblad, körsbärstomater, en bit morot 


Ibland kanske olika dagars rester inte blir så gott ihop, men det är ändå onödigt att bara slänga allt!


Ett annat tips om man har köttfärs över är att fylla det i urgröpta paprikor och tillaga i ugnen:

  

http://food-and-health-in-my-way.bloggplatsen.se/2011/10/07/6390867-recept-kottfarsfyllda-paprikor/


Sparar ni överbliven mat som rester? Eller hur gör ni?

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards