Sofies Wellness

Julklappstips 1

Av Sofie - 2011-12-04 13:45


Jag tänkte göra ett inlägg varje söndag innan advent om tips på julklappar. Här är 3 kokböcker som jag fullkomligt älskar och tycker alla borde ha hemma:


 

Hälsokokboken av Ulrika Davidsson

En bok fylld med vanliga klassiska recept (som finns i den vanliga rutiga kokboken) men med en hälsosam touch på allting, men även mycket nya annorlunda recept och även bra matfakta i början av boken.

Köp här:

http://www.bokus.com/bok/9789153432777/halsokokboken-den-halsosamma-grundkokboken-over-500-recept/

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9153432770

http://cdon.se/b%C3%B6cker/davidsson%2c_ulrika/h%c3%a4lsokokboken_%3a_den_h%c3%a4lsosamma_grundkokboken_-_%c3%b6ver_500_recept-4187428?gclid=CI3U6IDX4awCFZEvmAodMBdAoA


 

Lättlagat på 20 minuter av Maud Onnermark

En bok med goda och nyttiga och framför allt lättlagade recept, även om boken heter "på 20 minuter" så går inte allt under 20 minuter men ändå på kort tid. 

Köp här:

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9155235883

http://cdon.se/b%C3%B6cker/onnermark%2c_maud/l%c3%a4ttlagat_p%c3%a5_20_minuter-734752?gclid=CJjIi7fX4awCFelXmAod_1nKmg


 

Frukostera av Victoria Andersson

En blogg som har blivit till en kokbok, om bara frukost. Jättefina bilder! 

Köp här:

http://frukostera.blogg.se/2011/october/frukostera-en-bok-om-frukost-helt-enkelt.html


Ett annat boktips som inte är en kokbok är:

Den hemlige kocken av Mats-Eric Nilsson

I denna bok berättas det om alla fusk livsmedelindustrin tar till den mat DU äter, varför t.ex en pistageglass är grön när den inte innehåller någon pistage alls, hur konserverad och pulvermat blev så trendigt på 50/60-t, hur vissa färdigköpta bakverk/kakor kan hålla i flera år medan det du bakar själv blir dåligt inom en vecka

Helt enkelt intressant och på ett sätt hemsk läsning, i slutet finns även en liten E-nummer guide, där står alla E-nummer vad de har för funktion (färgämne, konserveringsmedel, emugleringsmedel, stabiliseringsmedel, förtjockningsmedel osv.), hur det framställs, vad man använder det till och om det har någon känd hälsorisk.

Köp här:

http://www.bokus.com/bok/9789170373893/den-hemlige-kocken-det-okanda-fusket-med-maten-pa-din-tallrik/

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9170373892&gclid=CKjn9IS76KwCFUR0mAodUXcRNQ

http://cdon.se/b%C3%B6cker/nilsson,_mats-eric/den_hemlige_kocken_%3A_det_ok%C3%A4nda_fusket_med_maten_p%C3%A5_din_tallrik-908753



Nästa söndag tipsar jag om bra tidningar att ge bort som prenumeration i julklapp!

 
 
HurtMaja

HurtMaja

5 december 2011 20:31

Åh, jag vill ha den hemlige kocken!!

http://hurtmaja.blogspot.com

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards