Igår kväll gjorde jag grönkålschips eftersom vi åkte iväg idag och den skulle blivit dålig tills vi kommer hem om ingen hade gjort något med den. Det låter inte så gott. Men jag blev faktiskt överraskad att det blev så gott som det blev. Nu vet ni iallafall vad ni ska göra med överbliven grönkål.
Grönkålschips
Du behöver valfri mängd av: färsk grönkål, olivolja, salt och sesamfrön
Skölj kålen noga. Skär bort stammen och grovhacka bladen. Lägg i en bunke och häll över olivolja, salta och strö över sesamfrön. Massera in oljan i bladen en stund. Lägg på en bakplåt och sätt in i ugnen på 100 g på varmluftsläge och ha de inne tills att du ser att de blir krispiga, ca 30-45 min, men enligt receptet kan det ta både kortare och längre tid, det beror på hur mycket vatten som är kvar i kålen.
Innan ugnen
Ät som chips eller strössla över soppa eller annat mat!