Sofies Wellness

Har ni kvar grönkål från julmaten? Gör grönkålschips!

Av Sofie - 2011-12-30 16:30


 


Igår kväll gjorde jag grönkålschips eftersom vi åkte iväg idag och den skulle blivit dålig tills vi kommer hem om ingen hade gjort något med den. Det låter inte så gott. Men jag blev faktiskt överraskad att det blev så gott som det blev. Nu vet ni iallafall vad ni ska göra med överbliven grönkål.


Grönkålschips


Du behöver valfri mängd av: färsk grönkål, olivolja, salt och sesamfrön


Skölj kålen noga. Skär bort stammen och grovhacka bladen. Lägg i en bunke och häll över olivolja, salta och strö över sesamfrön. Massera in oljan i bladen en stund. Lägg på en bakplåt och sätt in i ugnen på 100 g på varmluftsläge och ha de inne tills att du ser att de blir krispiga, ca 30-45 min, men enligt receptet kan det ta både kortare och längre tid, det beror på hur mycket vatten som är kvar i kålen.


 

Innan ugnen


Ät som chips eller strössla över soppa eller annat mat! 


 
 
camilla

camilla

31 december 2011 08:58

Vad spännande de lät :D

Hoppas du får det riktigt trevligt nu och ett Gott Nytt År på dig :)

Massor med kramar

http://resanupp.devote.se

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards