Många tycker det är jobbigt det här med lunchlådor till jobbet, jag tycker det är roligt att försöka göra sin lunchlåda så färgglad som möjligt. Men jag går i skolan så jag får lunch där, så jag tar ju inte med mig mat. Men nu på lovet när vi skulle ner till skåne med tåget varnade pappa för hemsk mat på tågserveringen (vilket jag på hemvägen verkligen upptäckte). Hela familjen gjorde iallafall varsin lunchlåda på vägen ner. Min bestod av:
Spenatblad, bulgur, tonfisk, halloumi, bruna bönor, röd paprika, haricots verts
Supergott! Jag borde ha en tävling på bloggen om vem som kan göra den mest färgglada lunchlådan :)
Varför tar inte alla med sig en sådan här låda varje dag till skolan/jobbet? Jag antar att det beror på tiden och orken att göra det, men tänk på pengarna man tjänar och vad man gör för sin hälsa!
Förövrigt måste jag kommentera maten på SJ:s tåg. Hemsk. På vägen hem skulle vi åka hem sent på kvällen. Och jag hade ätit en stor lunch så jag orkade inte göra någon fin middag och ta med, dock bredde jag mig en dubbelmacka och tog med. Och det var tur det. För sedan vid 21.30 tiden blev vi lite småhungriga så vi gick bort till restaurangvagnen. Och det var mest mackor de hade, och de hade de längsta innehållsförteckningarna jag någonsin sett. Minst 30 olika saker i en vanlig ost/skinkmacka. Vem vill ha den skiten? Jag tog en räkmacka med typ ett 2 cm tjockt lager majonnäs. Sedan tillbaka på min plats plockade jag bort alla räkorna från macka och la det på min dubbelmacka. Det geggiga brödet och majonnäsen slängde jag. En del kanske kallar mig bortskämd, men jag äter inte en majonnäs eller bröd som består av typ 40 saker när det är rimligt att det borde bestå av kanske max 10 saker.