Jag gjorde som ni vet i helgen flera varianter nöt/fruktbollar att ha som mellanmål i framtiden (eller unna mig när jag är sugen på något sött). Perfekta att ha med sig i väskan för oväntad hunger.
Om ni missade receptet på aprikos/citron/ingefära nötbollarna finner ni det här:
http://food-and-health-in-my-way.bloggplatsen.se/2012/01/07/7040281-recept-frascha-notbollar-med-aprikos-citron-och-ingefara/
Nötbollar med hallon/pepparkakskrydda/dadlar (ca 18-20 st)
1 dl mandlar
1 dl cashewnötter
1,5 dl frusna hallon
2 tsk pepparkakskrydda
1 krm vaniljpulver
2 msk vatten
7 dadlar
1. Mixa mandlar och cashewnötter till ett grovt mjöl. Mixa i hallon, pepparkakskrydda, vaniljpulver och vatten.
2. Skär ut kärnan ur dadlarna. Mixa antingen i dadlarna (om du har en stark mixer) eller finhacka de och blanda ihop till en gegga.
3. Rulla till bollar.
4. Dessa är väldigt kladdiga, om du vill ha de fastare: förvara de i frysen eller kylskåpet.
Pepparkakskrydda känns kanske lite fel nu såhär efter december, men det är fortfarande väldigt gott.