Sofies Wellness

Recept:Underbara linsbiffar

Av Sofie - 2012-01-17 20:29



 

    


Dagen har flytit på. Efter skolan följde jag med 2 kompisar och simmade. Jättehärligt, jag går för sällan till badhus. Vi simmade över 1 km, blev faktiskt riktigt jobbigt, jag har aldrig simmat så långt förut, dock har jag aldrig försökt simma så många längder tidigare. Simma är en underbar träningsform helt enkelt, pulsen går upp och man tränar många muskler samtidigt. Dock tycker jag den är alldeles för långtråkig för att jag skulle kunna gå och simträna flera gånger i veckan.


Väl hemma blev det lite plugg innan jag beslöt mig för att laga mat åt mamma och mig. Jag har länge varit sugen på att testa göra biffar på antingen bönor eller linser, så jag googlade runt och hittade ett recept som lät gott. De tog ganska mycket längre tid att göra än jag trodde, men det var så värt det, de blev sååå goda. Jag brukar nästan alltid skriva att det jag gör är supergott, men de här var något extra i min kategori supergott. Mamma älskade dem. Jag stod och åt "smeten" medan jag formade biffarna eftersom det var så gott (och jag var hungrig...). Helt enkelt något ni måste testa. Här får ni iallafall receptet som jag gjorde det:


Linsbiffar med morötter, solroskärnor och soltorkade tomater (4 personer)


2 dl röda/gröna linser

4 dl vatten

1 tsk salt

1 krm chilipulver

2-3 schalottenlökar

2 morötter

1 dl solroskärnor

5 soltorkade tomater

75 g fetaost

1,5 dl fiberhavregryn


1. Skölj linserna. Koka linserna i vattnet med salt och chilipulver i ca 10 min (om du använder röda linser) eller 25-30 min (om du använder gröna linser).

2. Finhacka löken. Skala och riv morötterna. Stek löken, morötterna och solroskärnorna i en stekpanna så att de får lite fin yta.

3. Grovhacka soltorkade tomaterna. Smula fetaosten.

4. Blanda linserna, morotsfräset, tomaterna, fetaosten och fiberhavregrynen till en mjuk smet med t.ex en gaffel. Forma till biffar.

5. Stek någon minut på varje sida så att de får fin yta.

6. Ät och njuts med en matig sallad!


De blev lite smuliga, nästa gång kanske jag testar att blanda i ett ägg så att de håller ihop sig mer.


   

   Så gott, linsbiffar med sallad (på ruccola, spenat, små tomater och paprika), keso och avokado!


Förövrigt har jag bla som nyårsmål i år att börja äta mer vegetariskt, bra för miljön, djuren och kroppen. Detta vegetariska recept blir lite av starten för mitt nya år med mer vegetarisk mat!


 
 
Ingen bild

Christina

17 januari 2012 22:07

Jättegoda var de.

 
Ingen bild

Pygmépuffen Arnold

18 januari 2012 18:47

Om du vill göra mer vegetariak mat, så testa att göra falafel, det är enkelt och jättegott!:)

 
Ingen bild

Theresa

18 januari 2012 20:03

Jag med skulle vilja ha recept pf falafel!!! Vore bra!

Sofie

18 januari 2012 20:16

Recept på falafel och tsatziki som jag gjorde för jätte längesedan:
http://food-and-health-in-my-way.bloggplatsen.se/2011/06/20/5644796-veggo-middag-med-recept-d/

 
Helle

Helle

9 april 2012 10:15

Dom här ska jag testa!
Är vegetarian själv :-)

http://helle.shapemeup.se

 
Ingen bild

Kristi

16 augusti 2013 23:15

Hej Sofie!

Jag och min syster lagade dom här biffarna här hemma för några dagar sedan och de blev en riktig hit! Vi hade i ett ägg i smeten och allting höll ihop perfekt! Så tycker definitivt du ska pröva det nästa gång som du skrev :)

Tack för en fin blogg och goda recept!

Sofie

17 augusti 2013 11:04

Tack vad kul att det blev bra :)

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards