Sofies Wellness

Här slängs minsann inget!

Av Sofie - 2012-01-25 16:45



Ni har kanske märkt att i mina recept så har jag i t.ex en bit tärnat äpple eller saft från 1/2 lime, alltså inte hela livsmedlet? Ni kanske undrar vad jag gör med det som blir över? Såhär ser iallafall en del av vår köksbänk ut, bitar av frukt och grönsaker. Här slängs minsann ingenting. Vi låter det ligga på köksbänken och sen är det bara att ta därifrån nästa gång man ska göra något. Äckligt kanske en del tycker. Visst änden på frukt/grönt kan bli äcklig efter någon timme, men det är bara att skära bort det yttersta. På morgonen tar jag ofta en halva banan/äpple till min frukost och sen tar mamma andra halvan till sin yoghurt.


Hur gör ni angående sådanna här saker? Slänger?

 
 
Ingen bild

L

25 januari 2012 18:11

Självklart sparar jag! Men brukar lägga det i kylskåpet, känns fräschare så. Det går alltid att använda till nåt. Har man mycket grönsaker och grejer över kan man göra en "restsoppa/gryta" :)

 
DUOMUNDI

DUOMUNDI

25 januari 2012 18:28

Lägger i en påse och in i kylen :)

http://duomundi.wordpress.com

 
Ingen bild

greta

25 januari 2012 19:04

jaa känns ju bara onödigt att slänga!
när kommer mer svar från frågestunden? :)

Sofie

25 januari 2012 20:15

Så snart jag hinner svara :)

 
Ingen bild

Julia

25 januari 2012 19:16

Jag brukar lägga frukterna/grönsakerna i kylen! Då håller det mycket längre! :)

 
malin magdalena

malin magdalena

25 januari 2012 20:24

Jag håller helt med ovanstående; självklart lägger jag dem i kylen där de håller sig fina länge och den "änden som blir äcklig efter en timme", som du skriver, slipper skäras bort. Lika klart som korvspad!

http://www.malinsetta.blogg.se

 
Sofia

Sofia

26 januari 2012 10:41

Haha, jag gör precis likadant men min sambo tycker att det är jätte äkligt!

http://fransoffantillsparet.blogspot.com

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards