Sofies Wellness

Älskade kesella!!!

Av Sofie - 2012-02-21 08:00


 


Kesella något som jag använder en massa i min mat har äntligen kommit ut i dubbelt så stor förpackning, äntligen! Jag äter gärna rena feta produkter, men när det gäller just kesella brukar jag använda lättvarianten, då den feta är för mäktig.


För er som inte vet det är kesella en krämig mejeriprodukt med hög proteinhalt, därför äter många som tränar mycket av detta.


Jag älskar att göra krämigare smoothies, nyttig glass, yoghurtblandningar med bär/nötter och kalla såser med kesella!


Äter ni kesella/kvarg? Några bra tips på vad man kan göra med kesella?

  

Jag rotade snabbt i mitt bildarkiv och fann dessa bilder med kesella:


Med mosade bär på pannkakor



   

Med frysta bär och nötter


 

Med kanelstekta äpplen och pumpakärnor



 

Blandat med apelsinsaft, hemmagjord müsli och hallon


 

Som topping på bananmuffins


 

Blandat med frysta bär, och varit en stund i frysen=hemmagjord glass!


Som topping på en fruktsmoothie



   

Mixat med frysta mango=mangoglass med pumpakärnor



   

Till gröt med bärmix


 

Med citronsaft, cashewnötter, pekannötter, kokosflingor och gojibär!


 

I en mango/hallonsmoothie med pauluns flingor, hasselnötter och cashewnötter


Det blev även kesella till dagens frukost (+äggmacka):

 

Blandat med fil och toppat med müsli, rostade sojabönor, pumpafrön, solrosfrön, cashewnötter, gojibär, sesamfrön, mango och kiwi!

Jag hoppas ni fick lite kesellainspiration nu :D Kom ihåg att tipsa mig nu om era bästa kesellatips!

 
 
Ingen bild

Vilma

21 februari 2012 08:38

åh tack, så många goa saker!
testa att blanda kesella+granatäpple+liite mjölk o ha på gröten

 
Ingen bild

Victoria.

21 februari 2012 11:03

Jag brukar göra mumsiga röror till bakad potatis på kvarg :) supergott!

 
Julia - Matblogg

Julia - Matblogg

21 februari 2012 21:14

Ååååh vad roligt att det kommit i storpack!

Jag använder också kesella till masvis. Det är så mycket så man vet knappt vart man ska börja haha. Men här är några varianter:
med rostad kokos - http://ibland.nu/?p=1077
med hallon och keso - http://ibland.nu/?p=1070
som vaniljsås för en variant av äppelpaj - http://ibland.nu/?p=1105
som frosting till kesomuffins - http://ibland.nu/?p=1053
till tonfiskröra - http://ibland.nu/?p=850
till en variant av cheeascake - http://ibland.nu/?p=1039
som glass - http://ibland.nu/?p=650

Ne nu får jag sluta :D!

http://ibland.nu

Sofie

21 februari 2012 21:37

Tack för alla fina tipsen! :)

 
malin

malin

24 februari 2012 10:46

Massa bra tips där! :D
Kan också tipsa lite om att använda kesella istället för mjölk/fil när man gör scones :-) Då blir sconesen matigare och mer frall-lika, så att de passar bättre till typ skinka och ost än till marmelad.

http://www.enlitensmakbit.blogg.se

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards