Köttbullar, pestosås, matvete, grönsallad, squashsallad
Även denna kväll lagade jag middag åt familjen:
Köttbullar i pestosås (4 portioner)
500 g nötfärs
1 ägg
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
1 1/2 dl vatten
1 dl röd pesto
1/2 dl creme fraiche
1-2 tsk oregano
1. Blanda nötfärs, ägg, vitlök och salt. Rulla till köttbullar. Stek de i ca 2 min.
2. Häll i vatten, pesto, creme fraiche och oregano i stekpannan. Låt puttra i ca 10 min, eller tills köttbullarna är genomkokta.
Jag exprimenterade mig även fram till en supergod squashsallad:
Squashsallad: Skär en squash i två bitar (du behöver bara ena). Ta en osthyvel (gärna en dålig som gör tjocka skivor) och hyvla squashhalvan på längden. Lägg upp på en tallrik. Häll över citronsaft (mycket), olivolja, torkad timjan, salt och peppar i lagom mängd!