Precis som när jag flög ner till Skåne så hade jag med mig en matlåda på vägen upp. Denna gång blev det någon form av omelettrulle som blev riktigt god. Alla ni där ute som behöver lite matlåda inspiration låt mig presentera äggrullen:
Äggrulle (1 person)
2 ägg
en skvätt mjölk
salt
fryst spenat
dill
3 kalkonskivor (eller skinka)
keso
1. Gör en vanlig omelett på ägg, mjölk, salt, spenat och dill. Låt svalna något.
2. Lägg på 3 kalkonskivor och ett lager keso:
3. Rulla till en rulle:
4. Skär rullen i 3 bitar och lägg i en matlåda.
Självklart kan du ha i och på din omelett vad du vill, men det var med de ingredienser som jag åt min med!
Kom ihåg att keso och andra mejerivaror blir ganska fort dåliga, så ha gärna matlådan i ett kylskåp, dock klarar det sig några timmar utan kyla!
Till min matlåda serverades det tomater, banan och fröknäckebröd, 100 % bättre än polarklämmorna som de hade på flygplanet :D