Efter en spännande final i Sveriges Mästerkock (någon annan som såg?) sitter jag nu och försöker lära in min svenska presentation för morgondagen (hade tänkt göra det tidigare på eftermiddagen men har hela tiden skjutit på det hehe). Till detta ett par bitar ljus choklad med hasselnötter i och en ramlösa citrus.
Något jag vill förmedla på bloggen är att jag äter vad jag vill ha och vad jag vet att jag mår bra av när jag vill utan att få dåligt samvete. Det kallar jag hälsosamt, och det önskar jag att fler gjorde. Vanligt lösgodis tycker jag inte är särskilt gott (särskilt när man kan äta en härlig fruktsallad) och jag vet att jag inte mår så bra av det heller. Men ett par bitar choklad kan då och då vara gott (oftaste mörk men även ljus med någon kräm i ibland), och det spelar ingen roll om det är en onsdag eller helg jag äter det bara jag är sugen på det. Visst en skål kesella med bär hade kanske vara lite bättre för kroppen. Men nu var jag sugen på choklad och då fick det bli det. Hälsosamt för själen helt enkelt!
Jag tror att många fokuserar så mycket på vilken dag det är, t.ex "idag är det vardag, då får jag inte äta något som är det minsta onyttigt" och om man bara tänker "det här får jag inte äta", vad kommer hjärnan då tänka på? Jo det du inte får äta och så kommer du äta det och få dåligt samvete och så blir det en ond cirkel och du tänker "nu kan jag likaväl äta mer för jag har ändå brytit regeln om det jag inte fick äta" och sedan trycker man i sig allt onyttigt man kan hitta. Och sedan på helgen äter man onyttigheter "bara därför att det är helg och nu får jag äta det, och då frossar man i sig".
Jag tror mer på min ide, att äta det man vill när man vill. Sålänge man kan hålla det i balans förstås!
Förresten är det någon som känner igen sig i vad jag skriver?
Nu måste jag verkligen plugga, jag önskar er alla en god natts sömn, kom ihåg att sova tillräckligt är lika viktigt som att äta rätt för kroppen, glöm inte det :D