Sofies Wellness

Recept: Hemmagjord pasta med lax och spenatsås (receptet som ni måste testa)

Av Sofie - 2012-04-19 19:42


 


Åh känslan av att laga underbar mat! :D

Senaste månaden har detta pastarecept gått runt och prövats i olika varianter på en massa mat/hälsobloggar. Och idag var det min tur att äntligen testa det. Och vilket resultat, såg ut som pasta och smakade nästan som pasta. Bra ingredienser och hyfsatt enkelt att göra. Jag gjorde en lax och spenatsås till, men pastan kan serveras med vad som helst, eller användas som lasagneplattor. Detta är receptet jag verkligen tycker ni ska testa! Att göra egen pasta är inte så svårt som det låter. Och den innehåller inget mjöl heller för den som håller nere på kolhydraterna, eller snabba fiberfattiga kolhydrater.


Hemmagjord pasta med lax och spenatsås (2 portioner)


Pastan:

2 ägg

1/3 burk philadelphia (en burk på 200 g då)

2 msk fiberhusk

olivolja

 

1. Vispa äggen luftigt med en elvisp. Blanda i resten. Rör noga.

2. Låt svälla 5-10 min. Bre ut degen på en bakplåt med bakplåtspapper. Försök tryck ut degen så bra som det går.

3. "Olja" in ett annat bakplåtspapper med olivolja eller liknande på ena sidan. Lägg den kladdiga sidan över degen på plåten. Kavla med en kavel ut degen på plåten med det oljiga pappret i mellan så tunt som det går.

4. Sätt in i ugnen i 10 min på 150 g.

5. Ta ut och skär i spagettistrimlor med en pizzaskärare eller vanlig kniv.

6. Klart (du behöver inte koka pastan)!

 

Lax och spenatsåsen:

2 portionsbitar lax

1-2 nävar fryst spenat/bladspenat

1 röd paprika

1 vitlöksklyfta

1 dl vispgrädde/matlagningsgrädde

parmesanost

 

1. Sätt ugnen på 150 g. Gör pastan först och låt laxen under tiden börja tina i ugnen.

2. När du sätter in pastan i ugnen tar du ut laxen.

3. Skär laxen i tärningar. Fräs med olja i en stekpanna tillsammans med spenaten.

4. Tärna paprikan. När laxen nästan är genomstekt, fräs med paprika och pressad vitlök.

5. När pastan är klar, häller du i grädden och pastan samtidigt. Låt puttra en kort stund.

6. Toppa med riven parmesan för mer krämighet! Smaka av med salt och peppar.


Såsen till gjorde jag helt improviserat men pastareceptet kommer ursprungligen härifrån! Om du ska laga åt en hungrig familj eller inte ska ha så mycket till, skulle jag öka mängden på allt med 50 %, dvs 3 ägg+1/2 burk philadelphia+3 msk fiberhusk! Det blev lite knapert för mig och mamma som ändå åt med en stor laxsås till. Men vi var båda ganska hungriga.


   

Homemade pastastrimlor are the new thing!


Har ni testat att göra liknande pasta? Äter ni också något gott denna kväll? :)


 
 
DUOMUNDI

DUOMUNDI

19 april 2012 20:54

Jag har också gjort den pastan hemma, men det var ett tag sedan. Smakar förvånansvärt likt "the real thing"

http://duomundi.wordpress.com

 
Emma

Emma

19 april 2012 21:49

Det där såg fantastiskt gott ut! Det ska jag garanterat prova :)

http://Emmabarremyr.blogg.se

 
ANNA

ANNA

20 april 2012 08:47

Såg spännande ut :) Smakar det som riktig pasta?

http://lidenmentuff.blogspot.com

Sofie

20 april 2012 08:54

Ja det gör det :) eller kanske 99 % som!

 
Annie

Annie

20 april 2012 21:53

Visst var den god :) Jag var lite skeptisk innan jag smakade, men var riktigt gott!

http://liveitloveit.shapemeup.se

Sofie

20 april 2012 22:06

Ja det var jättegott verkligen :D

 
Ingen bild

Greta

21 april 2012 09:31

Det där bakplåtspappret med olja som man kavlar på, ska det vara kvar i ugnen sen eller tar man bort det? :)

Sofie

21 april 2012 09:34

Glömde skriva att man ska ta bort det! :)

 
Ingen bild

Antonia

3 maj 2012 14:07

Tror du att det funkar att ta typ kesella eller något annat liknnde istället för philadelphia? :)

Sofie

3 maj 2012 17:43

Ingen aning faktiskt, men man kan ju alltid pröva (låter som en bra idé) :P Om du gör det får du gärna kommentera hur det gick!

 
Ingen bild

Ida

7 maj 2012 22:30

Hur man man pastan att släppa från kaveln och inte kladda i och med att det är både ägg och Philadelphia i och inte så mycket mjöl? Hoppas på svar!:)

Sofie

8 maj 2012 17:12

Som det står i receptet bör du olja in ett bakplåtspapper på ena sidan och lägga den kladdiga sidan mot degen och sedan ha pappret imellan när du kavlar. När degen och kaveln inte får kontakt med varandra så kan de inte börja kladda ihop sig :)
Jag hoppas du förstår, annars kan jag försöka föklara igen!

 
Ingen bild

Ida

8 maj 2012 21:24

:) det såg så gott ut så jag inte tog mig tid att läsa exakt hur man gjorde. Tack för en riktigt bra matblogg!

Sofie

8 maj 2012 21:41

Det är ingen fara, åh tack själv för att du läser! :)

 
Ingen bild

Louise

17 september 2012 17:28

Åt detta till middag nyss, och oj så gott det var! Jag kommer definitift göra det igen :)

Sofie

17 september 2012 19:32

Ja den där rätten är verkligen god :) Kul att du tyckte om den!

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards