Sofies Wellness

Lax i tomat/basilika/vitlöks täcke+ett kryddtips

Av Sofie - 2012-05-02 21:08


   


Denna kväll fick det bli att laga middag bara till mig själv, blev detta:


Lax i tomat/basilika/vitlök täcke med en matig sallad på ruccola, blandade bönor, avokado, röd paprika, majs och citronsaft och sedan en skiva färskt frö/torkad fruktbröd (som mamma köpt på bageri idag) med ett lager kesella och kalkonpastrami!


Laxen gör ni såhär (1 portion):

Blanda 1 dl krossade tomater med 1 tsk fryst basilika (går självklart att byta ut mot torkad eller färsk) och 1 ganska liten eller 1/2 pressad vitlöksklyfta. Salta och peppra en halvtinad laxbit och lägg i en ugnsäker form. Häll över tomatsåsen och toppa med färskriven parmesanost. Sätt in i ugnen på 200 g i ca 15-30 min (beroende på hur tinad den är)!


  

Jag är säkert den sista som har upptäckt att det finns "färska" kryddor frysta att köpa i mataffären. Jättesmart tycker jag, då den torkade som alltid finns hemma kan bli lite tråkig, medan den färska lätt blir dålig om man inte använder den på direkten, här får man ju "färsk" direkt ur frysen när man vill och den är inte dålig, bara att tina lite så blir det som riktig färsk!


  

Och så såg hela middagstallriken ut ovanifrån :P


God kväll!!!


 
 
Ingen bild

Anna

2 maj 2012 21:59

Hej! Tycker du har en bra och inspirerande blogg, men jag måste bara anmärka på en liten grej.. Du skriver nämligen alltid grader förkortat till g, men det är ju gram! Grader skriver man oftast som ett c (celsius). Även om det är en liten grej så blir det så irriterande i övrigt bra texter! Hoppas du tar detta på rätt sätt :) kram

Sofie

3 maj 2012 07:52

Tack :D
Haha det har jag aldrig tänkt på, jag har bara skrivit g efter som jag inte vet hur man gör gradertecknet på datorn (ni vet liten cirkel). Men jag ska då börja ändra på det, och skriva c eller hela ordet grader i framtiden om det är irriternade!
Kram

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards