Kvällens middag: Ugnsbakad lax med grön skagenröra, bulgur, ugnsgjord paprika, kokt broccoli
Till kvällens laxmiddag gjorde jag en underbar sås. Blev som skagenröra fast lite nyttigare, men samtidigt minst lika god som vanlig. Hade i avokado som ger krämig god smak och en grön färg. Och bytte ut creme fraichen mot kesella, mindre fett men mer protein. Oroa er inte för kesellans mer strävare smak, den kändes (smakade) inte alls.
Grönare skagenröra
2 dl skalade räkor (frysta eller färska)
1 dl kesella/kvarg
2 msk fryst dill
2 msk citronsaft
1 mosad avokado
salt o peppar
(1. Om räkorna är frysta (min var) tina dem i en kastrull med lite olja utan att de tar färg)
2. Blanda räkor, kesella, dill, citronsaft och avokado i en skål.
3. Smaka av med salt och peppar, och ev. mer dill och citronsaft.
Förutom till lax skulle jag misstänka att denna sås är underbart god att dippa grönsaksstavar i till förrätt eller på ett gott knäckebröd!
Nu har jag en massa att fixa denna söndagskväll, ha en trevlig kväll! :D