Sofies Wellness

Chokladkräm att ha som pålägg, som det är eller göra chokladbollar på

Av Sofie - 2012-05-11 17:14


 


Hemma efter en dag i skolan med konditionsmaxtest sista timmen på idrotten behövde jag snabbt få i mig något innan jag skulle iväg på en grej på eftermiddagen. Till mellis efter skolan brukar jag vilja ha något proteinrikt och någon frukt eller liknande till beroende på om jag ska träna eller inte. Idag när jag kom hem var kylskåpet väldigt tomt, och några ägg, kesella eller keso fanns det inget spår av. Så jag fick för mig att istället börja mixa en förpackning med kikärter. Och sedan började jag blanda i en massa saker som jag var sugen på. Men resultatet blev faktiskt väldigt bra. En krämig chokladröra med lite kaffesmak, blev lite som chokladbollsmet. Ibland blir det faktist bäst när man inte vet riktigt vad man gör och samtidigt har tidsbrist!


Chokladkräm (1 liten burk)


1 förpackning kikärter (380 g)

1 msk kakao

1/2 banan

1/2 dl kokosflingor

1 1/2 msk mandelsmör (kan säkert bytas mot jordnötssmör)

1 tsk kaffepulver


1. Bara att mixa allt. Och förvara sedan i en burk i kylskåpet, håller några dagar (kanske en vecka?).


Nu hade jag bråttom och tog en stooor klick med varma hallon, en skvätt naturell yoghurt och pumpakärnor. Supergott, typ efterrättskänsla på det hela! Resten sparade jag och la in i en burk kylskåpet. Jag tänkte ha det som pålägg (på riskaka, bröd, knäckebröd). Ett lite nyttigare nutella alltså :) Senare när jag väl var hemma igen, tog jag en del av "degen" som var kvar och rullade till bollar och ställde i kylskåpet. Blir ju typ som chokladbollar ju, det får bli gottis till ikväll!


Så denna smet kan användas till mycket. Som krämigt mellanmål/kvällsmål eller frukost (med kanske något till). Som nyttigare efterrätt med exempelvis varma bär och grädde/vaniljkesella. Som pålägg. Som hemmagjorda godisbollar/chokladbollar. Bara att använda fantasin. Jag älskar när jag kommer på nya saker som både är goda och nyttiga. Så detta tycker jag att ni ska testa :D


   

Som jag åt det till mellis!


      En del av degen i bollform:

 

Är säkert supergott att rulla dessa i mörk choklad, kakaonibs eller kokosflingor!


Brukar ni också göra era egna nyttigare gottisvarianter? Jag själv tycker det är så kul att exprimentera fram nya goda saker utan att använda mjöl och socker! Det är en liten utmaning men det är det som är det roliga :)


 
 
Ingen bild

Penny

11 maj 2012 18:51

Detta måste jag testa! Jag brukar göra chokladbollar på daddlar, dom blir faktiskt väldigt goda även om det låter äckligt :)

Sofie

11 maj 2012 18:52

Ja jag har gjort chokladbollar på dadlar tidigare, och det blev också gott :)

 
sara

sara

11 maj 2012 20:15

det lät inspirerande gott! får nog testa :)

http://misssteinholtz.blogg.se

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards