Mums bakade mitt egna "bröd" och blandade sedan ihop biffar på kycklingfärs med en massa god fyllning till middag:
Fyllda kycklingburgare med hembakat bröd (3-4 portioner)
Brödet:
3 ägg
250 g keso
1 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
1/2 dl solrosfrön
1 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk (finns på glutenavdelningen)
1/2 tsk salt
Kycklingburgarna:
400 g kycklingfärs (eller något mer)
8 små hackade tomater
ca 20 st hackade färska basilikablad
50 g tärnad fetaost
1 pressad vitlöksklyfta
salt o peppar
1. Blanda ihop alla ingredienserna till brödet i en bunke. Klicka ut smeten till ca 8-10 runda bitar på en bakplåt med bakplåtspapper.
2. Sätt in i ugnen ca 12-15 min på 225 grader.
3. Blanda ihop alla ingredienserna till burgarna i en annan bunke. Forma till ca 8 st biffar.
4. Stek i smör i en stekpanna.
5. Förbered ev. toppingar för burgarna. Jag mosade en avokado och tog fram färsk bladspenat.
6. Servera på detta sätt på tallriken: Brödskiva, bladspenat, burgare och sist mosad avokado!
Brödet har jag gjort tidigare för att äta som det är med pestokrydda, men det funkade som hamburgarebröd med! Jag hade färdig kycklingfärs, men det är ganska ovanligt, man kan ju annars bara mixa kycklingfiléer eller ta en annan sorts färs :)
Sådär nu har jag bevisat att hamburgare inte måste vara onyttig mat, det beror bara på vad man gör det på och vad man har till :P Brukar ni äta hamburgare?