Här är det uttaget för tidigt, den ska få en lite mörkare färg
Okej ni ska få brödreceptet som jag visat upp bilder på några gånger. Ihopgjort av mig, använde mig av tre olika recept+egna kunskaper sedan innan, och resultatet blev bra, bara det att jag trodde det skulle ha varit klart efter 45 min, men det tog 1 timme till. Så jag fick ta in och ta ut det hela tiden tills det inte var geggigt i mitten.
Morotsbröd med valnötter (1 limpa)
1 stor finriven morot
4 dl dinkelfullkornsmjöl
2 dl fiberhavregryn
1/2 dl hela linfrön
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl pumpakärnor
1 dl grovhackade valnötter
1 1/2 tsk bikarbonat
7 st hackade katrinplommon
5 dl fil eller yoghurt
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda allt utom fil/yoghurt i en bunke. Häll i fil/yoghurt och blanda allt noga så att det inte blir mjölklumpar kvar.
3. Ta en brödform och lägg i ett bakplåtspapper. Häll i smeten.
4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme och 45 min.
5. Ta ut och stjälp upp, skär i bitar och låt svalna!
Nästa gång blir det två limpor när jag väl är igång :D