Sofies Wellness

Recept: Morotsbröd med valnötter

Av Sofie - 2012-06-04 11:30


    

Här är det uttaget för tidigt, den ska få en lite mörkare färg


Okej ni ska få brödreceptet som jag visat upp bilder på några gånger. Ihopgjort av mig, använde mig av tre olika recept+egna kunskaper sedan innan, och resultatet blev bra, bara det att jag trodde det skulle ha varit klart efter 45 min, men det tog 1 timme till. Så jag fick ta in och ta ut det hela tiden tills det inte var geggigt i mitten.


Morotsbröd med valnötter (1 limpa)


1 stor finriven morot

4 dl dinkelfullkornsmjöl

2 dl fiberhavregryn

1/2 dl hela linfrön

1/2 dl solrosfrön

1/2 dl pumpakärnor

1 dl grovhackade valnötter

1 1/2 tsk bikarbonat

7 st hackade katrinplommon

5 dl fil eller yoghurt


1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Blanda allt utom fil/yoghurt i en bunke. Häll i fil/yoghurt och blanda allt noga så att det inte blir mjölklumpar kvar.

3. Ta en brödform och lägg i ett bakplåtspapper. Häll i smeten.

4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme och 45 min.

5. Ta ut och stjälp upp, skär i bitar och låt svalna!


 


     


Nästa gång blir det två limpor när jag väl är igång :D


 
 
Antonia

Antonia

4 juni 2012 15:12

Använder du varmluft eller vanlig ugn? :) Stor skillnad på tiden då!

http://fullfrulle.blogg.se

Sofie

4 juni 2012 17:23

Jag använde mig av vanlig ugn, men om jag ska göra det igen ska jag nog använda varmluft för att få ner tiden :)

 
The Daily Meals

The Daily Meals

4 juni 2012 16:34

Super!
Tror du att det funkar att byta ut dinkelmjölet mot något annat mjöl? :)

http://thedailymeals.blogspot.com

Sofie

4 juni 2012 17:22

Det går säkert utmärkt!

 
felicia

felicia

4 juni 2012 18:22

å gud så gott och turligt nog har jag detmesta hemma.. annars brukar de va så jobbigt när man läser något man vill göra och inte har nått hemma :)
Bakpulver ist för bikarbonat borde väl gå lika bra =D

http://tkhl.wordpress.com

Sofie

4 juni 2012 20:18

Det var ju bra, det går att byta ut bikarbonat mot bakpulver MEN då måste måtten ändras något, dock kommer jag inte ihåg om man ska ta mer eller mindre :P

 
Ingen bild

CA

4 juni 2012 22:02

ååhh filmjölksbröd= såå gott.. har gjort ett liknande men detta ska definitivt provas!

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards