Sofies Wellness

Recept: Hemmagjord pasta med krämig kyckling och grönsakssås

Av Sofie - 2012-06-09 14:30


Jag gjorde världens godaste rätt i söndags som jag inte har hunnit lägga upp här än:


      


Hemmagjord pasta med kyckling och grönsakssås (ca 3 portioner)


Pastan:

4 ägg

125 g philadelphia ost

1/2 dl fiberhusk


Kyckling/grönssakssåsen:

400 g kycklingfile

1/2 squash

4-5 champinjoner

1 morot

2 vitlöksklyftor

1 1/2 dl grädde

1 dl krossade tomater

5 soltorkade tomater

salt o peppar

ev. färsk basilika och riven parmesan


   1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Mixa ihop ägg och philadelphia så att philadelphian inte klumpar sig (och äggen vispas luftigare). Rör i fiberhusk och häll ut på en bakplåtspapperklädd bakplåt innnan det hinner svälla. Bre ut så tunt som möjligt.

3. Grädda i ugnen i ca 10 min. Ta ut och skär i långa strimlor (lättast med en pizzaskärare annars vanlig kniv).

4. Under tiden som pastan är i ugnen gör du resten.

5. Skär kycklingen i mindre bitar och bryn i en stekpanna.

6. Tärna squashen, skär champinjonerna i mindre bitar, finriv moroten och pressa vitlöken. Fräs allt samtidigt som kycklingen i en annan stekpanna.

7. Lägg över grönsakerna i samma stekpanna som kycklingen. Häll över grädde och krossade tomater. Hacka soltorkade tomater och lägg i.

8. Låt puttra på svag värme. När pastan är klar och strimlad lägger du även i den i stekpanna. Blanda!

9. Smaka av med salt och peppar. Och för mer krämighet riv i parmesan, och toppa med basilika!


Jag har ju gjort hemmagjord pasta tidigare, då enligt ett annorlunda recept då man skulle låta fiberhusken svälla innan man la den på plåten och då var man tvungen att kavla åt hela degen, detta var mycket enklare. Men smakade likadant, sååå gott! Ni måste verkligen testa att göra egen pasta om ni inte gjort det innan, det är inte alls svårt och low carb om ni är intresserade av det :)


   


     


Har ni testat att göra hemmagjord pasta någon gång?


 
 
Ingen bild

:D

9 juni 2012 19:46

Tycker inte att du ska kalla det pasta för det är det inte.
Annars ser det gott ut :)

Sofie

10 juni 2012 20:10

Jag kallar allt som smakar/är som pasta för pasta, så det så :P

 
L

L

14 december 2012 17:44

Så det smakar alltså som pasta?
Tror du man kan byta ut philadelphian mot keso eller kesella? :)

http://healthyy.blogg.se

Sofie

19 december 2012 18:16

Det smakar ungefär som pasta :)
Ingen aning, jag har inte testat själv!

 
Ingen bild

Sofia

19 februari 2013 17:03

Hur blir pasta receptet för en person är?

Sofie

20 februari 2013 21:10

Det blir ju lite svårt att göra om det här receptet för en person. Om jag var du skulle jag göra receptet ovan med samma antal portioner, och sedan spara resten som matlåda :D

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards