Sofies Wellness

Nya favoritosten: Mozzarella

Av Sofie - 2012-06-15 18:39


 


Jag har hittat en ny favoritost (förutom keson då men den känns inte som en ost), nämligen mozzarella. Förut var det alltid fetaost som gällde, därför att den har en unik smak medan mozzarella inte smakar så mycket. Men nu har jag fastnat för mozzarellans milda smak och härliga konsistens. Passar i och till allt möjligt. I sallader och i varma såser (så att den smälter och blir på gränsen till trådig). Dessutom är den rik på protein och innehåller en del vitaminer/mineraler, och självklart fett också. Mättande och bra alltså! :D


Dagens snabba lunch innehöll även mozzarella:

 


x Quorn i tomatsås med vitlök, gröna ärtor, oregano och smält mozzarella, med bulgur (från igår), rivna morötter och bladspenat


Andra tips på rätter där jag använt mozzarella: Ugnsgjord fläskfilé med tomat, mozzarella och basilika, Köttfärsgratäng med squash, Kyckling i tomat och mozzarellasås, Matlåda med kyckling och annat och Sallad på mozzarella, tomater och avokado! Annars fungerar mozzarella ALLTID tillsammans med tomat och basilika, det smakar alltid helt perfekt :)


Tycker ni om mozzarella? Har ni några bra tips/recept där man använder mozzarella? Kommentera gärna! Och vad är er favoritost?

 
 
sara

sara

15 juni 2012 20:30

jag älskar chevre!!!! och sen typ parmesan och feta :)

http://misssteinholtz.blogg.se

 
Ingen bild

...

15 juni 2012 20:44

Ett tips är att äta buffelmozzarella, eller också kallad Mozzarella di buffalo. Mycketmycket godare! Dyrare men värt det.

 
Sally

Sally

15 juni 2012 23:43

Är verkligen ingen ostmänniska men ska det vara är det parmesan. Och keso självklart :D

http://www.skippanudlarna.com

 
Trollpackan

Trollpackan

16 juni 2012 14:17

Jag älskar ost! All ost tror jag*skratt*, men det beror ju på vad du ska ha den till.
Fetaost är ju väldigt god i en sallad, men då ska det vara RIKTIG feta och inte Appertinas ost som är gjord på vanlig komjölk. Den smakar ju inte som riktig feta som är gjord på får-och getmjölk.
Mozzarellan är också toppen att använda i matlagning tex. Det går alldeles utmärkt att mosa in kryddor i den, tex en krossad vitlöksklyfta och aromat, innan man lägger den på en stekt kycklingfilé för att den ska smälta i stekpannan. Mums!
Riven ost är ju gott i en bakpotatis...det är till och med gott med ost i kaffe, hur konstigt det än låter, och det finns ju en speciell "kaffeost" i norrland, som förr mest användes vid festliga tillfällen, men numera används lite då och då. Min mormor gjorde sådan själv ;)Den bakas i ugnen ungefär som en sockerkaka och görs av råmjölk.
Herregud, vad hungrig jag blev nu av allt det här ostsnacket*skratt*
Ha en underbar lördagkväll!

http://www.trollpackan.bloggplatsen.se

Sofie

16 juni 2012 21:12

Haha vad jag skrattar åt "kaffeost", det har jag aldrig hört talas om.
Jag håller med om att appertinas "fetaost" inte är någon höjdare, alltid den vi får i skolan (eller fick)!
Ha en fin kväll du med :)

 
Ingen bild

littlemissme

16 juni 2012 18:59

Omelett!!
vispa 3 ägg fluffigt, salta och peppra. häll i en varm stekpanna och riv ner mozzarella, lägg även i soltorkad tomat, urkärnad kalamata oliv och färsk basilika. omnomnom!
eller "pizzis"
placera en fullkornstortilla/tunnbröd/libabröd på en tallrik. lassa på tomatskivor, ruccola/spenat, oliver, färsk svamp, och toppa med några härliga skivor mozzarella eller riv/smula över.. nomnom

Sofie

16 juni 2012 21:09

Åh båda låter gott, ska jag testa, tack för tipsen :)

 
Ingen bild

Emelie

17 juni 2012 14:36

Tomatsoppa med mozarellabitar i, enkelt och väldigt gott!

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards