Jag har hittat en ny favoritost (förutom keson då men den känns inte som en ost), nämligen mozzarella. Förut var det alltid fetaost som gällde, därför att den har en unik smak medan mozzarella inte smakar så mycket. Men nu har jag fastnat för mozzarellans milda smak och härliga konsistens. Passar i och till allt möjligt. I sallader och i varma såser (så att den smälter och blir på gränsen till trådig). Dessutom är den rik på protein och innehåller en del vitaminer/mineraler, och självklart fett också. Mättande och bra alltså! :D
Dagens snabba lunch innehöll även mozzarella:
x Quorn i tomatsås med vitlök, gröna ärtor, oregano och smält mozzarella, med bulgur (från igår), rivna morötter och bladspenat
Andra tips på rätter där jag använt mozzarella: Ugnsgjord fläskfilé med tomat, mozzarella och basilika, Köttfärsgratäng med squash, Kyckling i tomat och mozzarellasås, Matlåda med kyckling och annat och Sallad på mozzarella, tomater och avokado! Annars fungerar mozzarella ALLTID tillsammans med tomat och basilika, det smakar alltid helt perfekt :)
Tycker ni om mozzarella? Har ni några bra tips/recept där man använder mozzarella? Kommentera gärna! Och vad är er favoritost?