Jag startade denna härliga torsdag med att baka snabbt och enkelt bröd, jag älskar att jag har tid för sådannt varje dag nu (om jag vill) på sommarlovet. Jag tog ett recept jag använt mig av tidigare, dock har jag ändrat det lite då jag inte hade allt hemma. Gamla receptet finner ni här och det nya kommer här:
Havre/Dinkelkakabröd (6-9 st)
2,5 dl kokade vatten
3 dl havregryn/fiberhavregryn
1 msk honung
2 dl mjölk
4 dl dinkelfullkornsmjöl (eller annat mjöl)
1 dl havrekli (eller 1 dl mjöl till)
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
1. Sätt ugnen på 200 g. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt.
2. Häll det kokande vattnet över havregrynen. Låt svälla en stund. Blanda ner honung och mjölk.
3. Blanda mjöl, havrekli, salt och bakpulver i en annan bunke. Blanda ner i den första bunken. Blanda till en deg (ganska rinnande).
4. Lägg 6-9 klickar deg på en bakplåt och platta ut varje klick med en sked till en rund kaka.
5. Grädda i ugnen i ca 12 minuter!
Dagens frukost då:
x En tärnad persika
x Bröd med keso, tomat, avokado och örtsalt
x Bröd med keso, kokt ägg och örtsalt
Supergott, hur startar ni denna morgon?