Sofies Wellness

Recept: Raw botten med icke-raw topping

Av Sofie - 2012-07-12 16:59


 


Här nere har jag i stort sett inte lagat någonting alls. Men idag kliade det lite i fingrarna på eftermiddagen och jag fick för mig att göra något mer "lagande" mellanmål. På sistone har jag läst en massa raw food recept. Så jag var väldigt taggad på att göra något sådant, men då måste man nästan alltid ha en mixer och en del inte så vanliga ingredienser. Vilket jag inte har här. Men jag fick ändå ihop en fin raw food botten med smak av choklad som faktiskt blev väldigt god.


Raw botten med topping (1 portion)


7 mandlar

2-3 katrinplommon

1 1/2 msk mandelmjöl

1 tsk kakao

1 tsk vatten

ev. lite honung om man vill ha sötare (jag tyckte inte det var nödvändigt)

valfri topping


1. Grovhacka mandlarna och plommonen så bra som det går. Blanda ihop med resten till en kladdig massa.

2. Tryck ut så tunt som det går på ett fat. Ställ in en stund i kylskåpet så att det stelnar.

3. Ta ut och toppa med vad du vill. Jag hade ett brett lager mandelsmör, vaniljkeso och hallon direkt plockade ur trädgården!


Passar både som mellanmål och efterrätt :)


Bottnen fylldes med mer och mer gott:

     


 

 
 
Marja - Baka Sockerfritt

Marja - Baka Sockerfritt

13 juli 2012 13:19

Bra recept! Så gott att blanda torkad/färsk frukt (har något speciellt för färska dadlar) med nötter.

http://bakasockerfritt.blogg.se

Sofie

13 juli 2012 17:40

Ja dadlar är också bra att söta med (och få geggig konsistens) fast jag har lite svårt för dadel konsistensen, så jag föredrar att använda katrinplommon och torkade aprikoser :)

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards