För många månader sedan la jag ut ett grymt recept på smulpaj. Sedan dess har jag fått en hel del nya läsare, så jag tänkte bjuda på det igen ifall någon missade det:
Nyttigare smulpaj (1 portion)
Bär och/eller frukt i bitar (jag hade hallon och blåbär)
1/4 dl valfritt mjöl (jag hade grahamsmjöl)
1/4 dl havregryn eller dinkelflingor (eller liknande som finns hemma)
1/4 dl solrosfrön
1 msk kokosflingor
2 msk kesella/kvarg
honung eller annat sötningsmedel efter smak
1. Sätt ugnen på 175 g.
2. Ta fram en ugnssäker form och täck med bär/frukt över hela botten.
3. Blanda mjöl, gryn/flingor, frön och kokosflingor. Blanda i kesella och honung (hur mycket beroende på hur söt du vill ha den).
4. Lägg smuldegen över bär/frukten.
5. Ställ in i ugnen i ca 15-20 min så att smuldegen blir krispig och får lite färg.
6.Servera med en sås på t.ex turkisk yoghurt/kesella/keso (jag tog kesella+vaniljpulver)!
Nu använde jag mig av hallon och blåbär eftersom det var det som fanns hemma, men exprimentera gärna med olika frukter och bär och testa även att blanda en nypa kanel eller kardemumma i smuldegen för variation.
Perfekt såhär till fika en mysig sommareftermiddag! :)