Här i ett hyreshus finns ju inte tillgång till allt roligt som finns i köket hemma. Och att köpa en massa ingredienser (som t.ex kryddor) som man sedan bara använder lite av under den korta tiden vi är här känns onödigt. Därför blir maten betydligt enklare och lika, och så går vi ut och äter en hel del.
Men idag har jag till ovanlighetens skull lagat både lunch och middag, tänkte bjuda på "recepten". Eller snarare skriva vilka ingredienser jag använde, jag mätte inte upp något, finns bara ett ynka dl mått här...
Tonfisklunchen: Koka bulgur enligt förpackningen. Koka även broccoli i lättsaltat vatten i 3 min. Skölj babyspenatblad. Skär upp tomater. Och sist men inte minst tonfisksåsen: Fräs 1 pressad vitlök och 1 bit hackad gul lök (eller en schalottenlök) mjuk i olja. Häll på en rejäl skvätt krossade tomater, en burk tonfisk (i vatten), en rejäl sked torkad basilika och smula i lite fetaost. Smaka av med salt och peppar så att det smakar bra. Låt puttra i någon minut. Lägg upp allt på tallriken och smula över ännu mer fetaost.
Kalkonmiddagen: Skär en kalkonfile (eller kyckling om man har det) i skivor. Blanda rejält med färsk riven ingefära, 2 pressade vitlöksklyftor, saft från 1/2-1 citron, många skvättar soja i en skål och lite salt. Lägg i kalkonen och "massera" in marinaden, låt gärna stå någon timme om tid finns, men annars är det inte nödvändigt. Stek sedan i en stekpanna tills det är genomstekt. Koka bulgur enligt förpackningen. Skär 1/2 squash i mindre bitar. Fräs i olja, fräs även med 1 pressad vitlök i slutet. Grovriv morötter och skär en paprika i mindre bitar. Servera allt tillsammans. Jag åt även en knäckemacka till :)