Jag fortsätter att exprimentera med sötpotatisen som jag ganska nyligen börjat använda i min matlagning. Igår kväll blev det sötpotatismos till middag. Så gott! Testa :)
Sötpotatismos: Skala sötpotatis och skär i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten tills den är mjuk, ca 15 min (men det beror självklart på hur stora bitar du skurit). Häll av vattnet. Mixa med stavmixer till ett mos. Klart!
Jag åt mitt mos naturellt dvs som det var. Men jag tror säkert att man kan smaksätta det med olika kryddor, smulad fetaost, ha hackade bitar soltorkade tomater i... Fantasin sätter gränserna! Har ni några bra tips på vad man kan smaksätta det med?
Sötpotatisar kan vara väldigt olika stora. Men beräkna ca 1/2-1 per person att göra mos på!
Till mitt mos igår åt jag en laxburgare från fiskaffären i hamnen, någon kräftröra från samma affär, gröna ärtor och spenatsallad. :)