Dagens middag: Äpple/ingefära/tahini biffar, matkorn, avokado/ingefära sås och sallad med tomat och valnötter
Precis som att göra frukost hemma imorse var det konstigt att laga middag hemma på "riktigt" efter snart en månad. Jag har knappast lagat något när vi har varit borta, jag har låtit familjen göra det och så har vi ätit ute mycket. Det har faktiskt varit skönt att slippa det, men nu är jag full av ny inspiration. Jag har helt tappat räkningen hur många olika räkmackor/sallader och fiskrätter jag ätit de senaste veckorna, fanns överallt på västkusten, och gott har det varit. Men nu är jag nästan trött på det, det trodde jag aldrig. Nu ska jag sluta prata strunt och ge er denna kvällens recept, receptet på biffarna kommer härifrån.
Äpple/ingefära/tahini biffar med avokado/ingefära sås (4 portioner)
Biffarna:
500 g nötfärs
1-2 ägg
1 1/2-2 msk tahini (sesampasta)
1 rivet äpple
2 rivna morötter
ca 2 msk färskriven ingefära
några nypor salt
Såsen:
1 mosad avokado
1 dl turkisk yoghurt
1-2 msk färskriven ingefära
någon nypa salt
1. Blanda ihop allt till biffarna i en bunke. Om det finns tid får "smeten" gärna stå och dra ihop sig i några timmar i kylskåpet (inte alls nödvändigt).
2. Sätt ugnen på 225 grader.
3. Forma till biffar och lägg i en stor ugnssäker form. Sätt in i ugnen tills de är genomgjorda, ca 15 min.
4. Blanda ihop allt till såsen i en skål, och servera med biffarna, matkorn eller liknande och en sallad!
God kväll!