Här är det full rulle och har varit hela dagen. Jag har fixat, städat, handlat, gått hem igen för jag hade glömt plånboken hemma (smart jag är va?), vadat i regnvatten på gården (flera gånger dessutom eftersom jag kom tillbaka för att hämta plånboken) pga kraftigaste skyfallet jag någonsin sett, ringt runt till affärer för att hitta kokosmjöl, burit tungt och framförallt bakat en massa. Trött men fortfarande inte klar haha!
Jag testade idag att göra min egen variant på pizza efter att jag sett så många andra blogga om det. Blev perfekt och kommer därför även att göras imorgon fast i mini varianter med olika fyllningar. Men dagens pizza gjordes iallafall såhär:
Nyttig Pizza (1 portion)
1 ägg
1 äggvita
2 msk fiberhavregryn (eller mjöl)
1/2 dl philadelphia
1 msk fiberhusk
1-2 dl krossade/passerade tomater
1 liten pressad vitlöksklyfta
1 näve färsk bladspenat
salt o peppar
Valfri topping, jag hade:
2 skivor strimlad skinka
Smulad fetaost
Oregano
Pesto
1. Elvispa ihop ägg och äggvita till skum i ett par minuter.
2. Rör försiktigt i havregryn och philadelphia. Och sist men inte minst fiberhusk, när fiberhusken är i börjar det svälla så rör snabbt men försiktigt ihop allt till en smet.
3. Bre ut på en bakplåt med bakplåtspapper tunt. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 10-12 min. Höj tempraturen till 225 grader.
4. Värm tomater, vitlök och spenat till en sås i en kastrull. Smaka av med salt och peppar.
5. Fixa/skär toppingen.
6. Bre tomatsåsen över pizzadegen. Lägg på toppingen.
7. Grädda i ugnen till osten smält och ev. fått lite färg. Ha gärna på grillvärme i slutet. Ät och njut!
Detta var verkligen såååå gott :D Ni måste testa! Ni vet vanlig pizza brukar man bli alldeles tung i magen av, det blir man inte av denna.
Servera gärna med en sallad till!