Som ni vet var inte min födelsedag i veckan någon höjdare. Middagen med mina fina vänner blev inställd, så idag har jag istället haft en födelsedaglunch. Tyvärr kunde inte alla komma, men vi blev ändå ett gäng på 4 :D Självklart bjöds det på mat som jag lagat. Kycklingpajen nedan, den råa chokladkakan som jag la upp recept på häromdagen (mååååste ni testa, alla som har testat har älskat den) med banan/vaniljkräm och hallon, jordgubbsgrottor och choklad/pistagebollar med en havssalt touch. Väldigt gott! Alla recepten kommer upp här, men vi börjar med pajen:
Paj med kyckling, pesto, soltorkade tomater och fetaost (ca 6 portioner)
3 dl valfritt mjöl (fullkornsdinkelmjöl hade jag)
1 dl kesella/kvarg
3 msk kokosolja (eller omkring 25 g smör eller annan olja)
ca 1 msk vatten
600 g kycklingfilé
1 gul lök
3-4 pressade vitlöksklyftor
300 g fryst spenat
2-3 grovrivna morötter
salt o peppar
2 dl soltorkade tomater
100 g fetaost
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl grön pesto
1. Blanda mjöl, kesella, olja och lagom med vatten så att det blir en deg. Tryck ut i en pajform (sådär 26-28 cm i diameter). Nagga med en gaffel.
2. Förgrädda skalet i ugnen på 175 grader i 15 min.
3. Skär kycklingen i mindre bitar. Bryn i en stekpanna.
4. Hacka löken. Fräs lök, vitlök och spenat i en annan stekpanna. Lägg över till kycklingstekpannan. Blanda i morötterna. Smaka av med salt och peppar.
5. Skär soltorkade tomater i mindre bitar. Skär fetaost i kuber.
6. Blanda ägg, mjölk och pesto i en bunke.
7. Lägg kycklingröran i det förgräddade skalet. Lägg över soltorkade tomater och fetaost. Häll över äggstanningen.
8. Höj värmen på ugnen till 200 grader. Sätt in pajen i ugnen och grädda i ca 40-45 min. Efter ett tag kan man behöva lägg en bit aluminiumfolie över hela pajen så att inte ytan bränns. Håll utkik efter det!
9. Servera med en sallad!
Jag serverade pajen med en sallad på grönsallad, paprika, tomat, gurka och pumpakärnor samt en sås på mosad avokado, turkisk yoghurt, vitlök, färsk basilika, salt och peppar :D