Grytan tillsammans med bulgur och blandsallad till dagens middag!
Den här grytan har jag gjort tidigare eller iallafall en liknande version, men jag vet inte om jag lagt upp den här, i sådanna fall för väldigt länge sedan. Jag är inte så mycket för grytor (kanske ni har märkt...) men den här är verkligen sååå god. Den får mig att tänka tillbaka på en skidresa i Härjedalen. Då åt jag en nästan identisk gryta/röra fast i tunnbrödsrulle på ett fjäll. Egentligen ska det vara renskav i, det är godast, men av hänsyn till min lillebror som inte äter det så fick det bli på lövbiff idag, nästan lika gott. Perfekt höstgryta!
Gryta med renskav/lövbiff, soja, ingefära och grönsaker (ca 4 personer)
ca 500-600 g renskav eller lövbiff
3 schalottenlökar
1 vitlöksklyftor
2-3 msk finriven ingefära
3 morötter
250-300 g broccoli (jag använde fryst för enkelhetens skull)
1/2 dl tomatpure
2 msk soja
2 dl creme fraiche (jag använder den feta 34 % utan tillsatser)
salt o peppar
1. Strimla köttet.
2. På en annan skärbräda: Finhacka lök, pressa vitlök, riv ingefära och skala och skär morötter i "mynt".
3. Bryn köttet i en stekpanna.
4. I en annan stekpanna fräs lök och vitlök mjuk. Lägg i ingefära, morötter och broccoli och låt fräsa någon minut.
5. Lägg över köttet i grönsaksfräset.
6. Rör i tomatpure, soja och creme fraiche. Låt småputtra i sådär 7-15 min. Smaka av med salt och peppar!
Grytor lyckas aldrig se så aptitliga ut på bild haha...
Nu väntar sängen och OS (eller kanske en film?), skönt och välförtjänat med tanke på hur långt jag och en kompis spontant var ute och gick idag (över 3 stora stadsdelar)!