Sofies Wellness

Rosta dina egna nötter/frön

Av Sofie - 2012-08-11 18:00


   


Att jag älskar nötter och frön har ni säkert märkt. De är ju goda som de är, men extra goda blir de om man rostar dem. Det finns ju en del rostade (ofta dock tyvärr väldigt saltade) att köpa färdiga i butik, men varför göra det när man kan göra det själv på mindre än 5 min? Låter det komplicerat? Nej det är det inte. Såhär gör du:


Sätt en stekpanna på ganska hög värme. Lägg på valfri mängd nötter/frön. Håll koll hela tiden så att de inte bränns (viktigt)! När de har fått lagom färg, stäng av plattan och låt svalna. Förvara sedan i en burk. Ett tips: Eftersom nötterna är större, lägg i de först och när de fått lite färg, då lägger du även i fröna. Annars kommer fröna vara helt svarta innan nötterna är klara och det är ju inte så kul eller gott ;)


   


Vad kan man göra med rostade nötter/frön? Ha med i väskan som mellanmål tillsammans med en frukt, toppa salladen, ha på yoghurten/kesellan/keson/liknande, blanda i müslin, lägg fram i skålar som snacks på fredags/lörsdagskvällen istället för chips/ostbågar (passar utmärkt när man har gäster)... Har ni några fler tips? :)

 
 
Sally

Sally

11 augusti 2012 18:46

Brukar göra samma sak. Men ibland kör jag även i massa goda chilikryddor som cayenne, paprikapulver, chili, mexikansk och, kanel och salt så får man goda kryddnötter att bjuda på. Supersmarrigt och utan e-ämnen och liknande :)

http://Www.skippanudlarna.com

 
Ingen bild

Alice

13 augusti 2012 16:52

Tack för det här tipset!! Gjorde det nyss men hade inga nötter i utan gjorde istället en müsli med solrosfrön, havregryn och mandelspån som jag sedan blandade med riven kokos och sirap. Blev himmelskt och mycket nyttigare än den man köper i butik!

Sofie

13 augusti 2012 21:01

Ja hemgjord müsli är sååå gott :)

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards