Sofies Wellness

Recept: Oliv- och senapsbiffar med tomatbulgur

Av Sofie - 2012-08-13 20:09

  

 


Kvällens middag blev grym. Kombinationen i biffarna var klockren (tyckte jag och hela familjen), ni måste testa:


Oliv- och senapsbiffar med tomatbulgur (4 personer)


500 g nötfärs

1 ägg

1 msk dijonsenap

2 dl hackade kalamataoliver (såklart urkärnade)

salt (ca 1/2-1 tsk) o peppar (några varv med pepparkvarnen)


2 1/2 dl bulgur

ca 2 dl vatten

ca 4 dl krossade tomater

2-3 tsk torkad rosmarin

1 avokado

1 paprika

salt o peppar


1. Blanda färs, ägg, senap, oliver, salt och peppar i en bunke. Forma till biffar.

2. Stek biffarna i olja/smör så att de blir genomstekta.

3. Koka samman bulgur, vatten, kroosade tomater och rosmarin i ca 10 min.

4. Skär avokado och paprika i mindre bitar. När bulgurn kokat klart: rör i grönsakerna. Smaka av med salt och peppar.

5. Ät biffarna och bulgurn tillsammans med en fräsch sallad!


  Tycker ni bulgur och liknande gryn är torrt och tråkigt? Koka då med krossade eller passerade tomater så blir det mycket saftigare. Rosmarinen går att byta ut mot vilken krydda som helst. Samma sak med avokadon och paprikan, gillar du inte det, blanda istället i vitlök, fräst gullök, bladspenat, svamp, morötter eller kanske tärnad fetaost?

  

  Som vanligt med sallad till, denna dag en enkel på rivna morötter och gröna salladsblad!


Måste även nämna lite om min dag (först skrev jag en lång berättelse men insåg att den blev alldeles för långtråkig för er att läsa, så här kommer en väldigt sammanfattad variant): Lugn och seg förmiddag. Träffade Maxine. Var på 2 timmars träningsskola, kul och lärorikt. Lärde mig tekniken för 3 grundläggande övningar på gymmet som jag velat göra men inte vågat pga risken att göra fel, så det var precis vad jag behövde lära mig (mer om detta i veckans träningsinlägg). Ser framemot resten av veckan mycket. Gick runt med Maxine i några av Söders bästa mat/hälsobutiker, roligt för matnördar. Har köpförbud men fick ändå med mig mesquitepulver som jag läst så mycket om hehe. Haft det härligt i solen. Beslöt mig för att känna formen efter att vilat ordentligt efter min sjukdom. Sprang personbästa på 5 km (allt berodde på all den mentala energin jag hade, för kroppen var det minst sagt jobbigt men jag gjorde det, yttligare ett bevis på att 50 % av hur man presterar på all träning beror på det mentala), endorfiner i hög nivå kombinerat med bra musik, underbar natur och vackert löparväder=en helt ny gladare Sofie som kommer hem. Lagade middagen ovan. Slappat lite. Nu ännu mer slapp inför morgondagen. Och sedan blir det proteinrik kolaglass med blåbär till kvällsmål, kika in här senare för recept!

 
 
Ingen bild

Alexandra

13 augusti 2012 21:38

När du kokar bulgur med krossade/passerade tomater, har du då i vatten också eller byter du ut vattnet mot tomaterna? :)

Sofie

13 augusti 2012 22:52

Som i receptet ovan har jag vatten i, men byter ut den största delen mot tomater. Ibland häller jag i ännu mer tomater efter ett tag om mycket har kokat bort :)

 
Hanna

Hanna

15 augusti 2012 13:35

Hej!

Grym blogg, har hitta massa inspiration=) Åh de där med tomatbulgur va ju riktigt lyckat! Har lagt ut en liknande variant som jag testade på min blogg, men självklart länkat till din blogg=) Hoppas de e lugnt!
//Hanna

http://breakingthelimits.shapemeup.se

Sofie

15 augusti 2012 19:14

Hej!
Självklart är det helt lungt :) Snällt att du länkade!
//Sofie

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards