Ja tro inte att jag alltid lyckas i köket. Det gör jag inte! Ville bara säga det ;)
Middagstid, ingen i familj vet riktigt vad vi ska ha till middag och vad vi ska laga. Till slut bestämmer vi att alla får göra sitt eget. Jag letar upp ett pannkaksrecept som verkar grymt, ska precis börja när jag inser att vi inte har någon mjölk hemma. Typiskt! Letare vidare efter recept och hittar Linns grundrecept på kesoplättar. Allt finns hemma, jag modifierar receptet något och börjar steka. Det står noga i receptet att man måste steka på LÅG värme och det tar lång tid. Jag stekte på låg värme och väntade i evigheter på att de skulle vara tillräckligt stelna så att de inte smular ihop när man vänder dem. Men det gjorde ändå 2 av 3 pannkakor. Så de blev inte så fina, men goda var de iallafall. Receptet:
Kesopannkakor (1 person)
2 ägg
125 g keso
2 msk fiberhavregryn (eller mjöl)
1/2 tsk bakpulver
Smaksättning: Lite kanel, kardemumma, vaniljpulver (inte nödvändigt)
En nypa salt
1. Blanda ihop ägg och keso i en skål. Resten i en annan. Blanda ihop det blöta med det torra.
2. Stek på LÅG värme i olja/smör och var TÅLAMODIG och vänta länge med att vända på dem (passa på att fixa toppingen medan).
Dessa går att äta till frukost, lunch, mellis och middag. Man kan ta bort ett ägg (eller äggula) om man äter det till mellis eller om man har något mäktigt på. Receptet var ju inte perfekt då de delvis gick sönder, men det kanske bara var jag som inte var tillräckligt tålamodig.
Jag har testat många pannkaksrecept under det senaste året. Favoriten som ni vet är bananpannkakorna (2 ägg+1 banan). Dock skulle jag vilja ha något grundrecept på pannkakor, som bara inte är på ägg. Har ni något som ni kan tipsa mig om? :)
På pannkakorna körde jag halvtinade bananbitar, persika och jordnötssmör (blev några fler klickar än på bilden hihi), och sedan ville jag ha något "riktigt" icke sött också (eftersom det var middag) och tog en riskaka med skinka, fetaost, basilika och tomatpure