Sofies Wellness

Tips för kall och fräsch kesella eller keso

Av Sofie - 2012-08-17 18:46


   


Jag är nog inte ensam om att tycka att olika sorters kesella och kesoblandningar är perfekta mellanmålet eller återhämtningsmål direkt efter träning. Men det finns ju ett stort problem. Kesella och keso klarar inte lång tid utanför kylskåp utan att bli dålig. Och det finns ju ingen minikyl i omklädningsrummen på gymmet som kan hålla den kall. Vore förresten inte det en grym uppfinning hihi? Och i skolan finns det inte håller någon minikyl i skåpet, ni som jobbar kanske har den lyxen att ha det, tur för er :)


Tidigare har jag testat att blanda keso med frysta hallon eller andra frysta bär, ja då håller det ett tag om man kör ett kortare pass förutsatt att man blandar ner hallonen precis innan man går hemifrån och tränar inte så långt borta.


Men i veckan fick jag en bättre idé som jag nu testat några gånger och fungerar bra. Blanda ihop din kesella/keso blandning långt innan du ska gå hemifrån och in i frysen. Låt den vara där tills precis innan du går hemifrån, ta med och beroende på hur länge den var inne så kommer den att klara sig ganska många timmar och vara fräsch och kall ändå utan kylskåp. Bäst blir det om du fryser den redan på kvällen innan så att den är helt genomfryst. När man sedan äter blir det lite "såggigt" och vattnigt och ser inte så gott ut, men om du har blandat ihop en god röra så kommer den självfallet smaka gott. Och det är väl huvudsaken?


Denna lösning fungerar väl inte om man lämnar hemmet vid 7 och ska äta mellanmål vid 15-tiden. Men det kanske är någon som kan få nytta av tipset! Har ni fler tips på mellanmål eller hur man ska förbereda mellanmål för att kunna ha med i väskan så att det håller sig i några timmar? Mina egna tips är frukt, nötter och mellanmålskakor/barser, de två förstnämnda finns i stort sett alltid i min handväska vad jag än ska göra, perfekt nödmat. Dock vill man väl ibland ha något mer proteinrikt. Några tips? Kokta ägg har jag också hört ska vara bra, jag har dock aldrig testat det själv, tror att det luktar väldigt mycket. Hur länge håller sig kokta ägg utan kyla?


Apropå mellanmål, det ska bli intressant att se hur det blir med allt det sedan när vardagen kör igång igen nästa vecka. Tidigare har jag haft ett skolschema med normala morgonar, kunnat äta något äpple och lite nötter på någon förmiddagsrast och sedan slutat i tid så att jag kunnat äta något rejälare eftermiddagsmellis hemma och om jag umgicks med kompisar så gick vi och köpte något. Enligt schemat på min nya skola verkar det bli mycket sovmorgnar (inte mig emot), då blir det nog förmiddagsmellis hemma och sedan slutar jag något senare, så eftermiddagsmellis i skolan och då vill jag helst ha något mer än äpple och nötter. Vi får se hur det blir med det! Jag och min kompis Maxine hade en rolig konversation idag om hur vi ska stå och steka massor av bananpannkakor varje söndag inför hela veckan som mellis att ha med i skolan. Haha de borde väl hålla sig en hel dag i väskan? Jaja, allt det löser sig alltid på ett bättre eller sämre sätt ;) Okej nu kom jag helt bort mig från det här ämnet "kall kesella/keso" som det var tänkt att inlägget skulle handla om :P


 


Innehållet i den övre mellislådan: Hälften kesella, hälften keso, blåbär, en massa citonsaft och sedan banan och kokosflingor på det!


Den nedre lådan: Kesella, mango och en massa kanel


Glöm inte att kommentera nu om ni har några tips som jag efterlyste ovan :D

 
 
Food According to Elsa

Food According to Elsa

17 augusti 2012 20:28

Mitt bästa tips är faktiskt att köpa en mindre kylbag som man tar med sig maten i. Om man ändå har med sig en större väska för gym brukar det inte vara några problem att få plats med!

http://foodaccordingtoelsa.blogg.se

Sofie

17 augusti 2012 20:36

Ja det är ju smart :)

 
Ingen bild

Louise

17 augusti 2012 20:44

Förvara en termosmugg (som många har till kaffe (de håller både varmt varmt och kallt kallt)) i frysen, sedan är det bara att slänga i keso eller liknande på morgonen och det håller sig en bra stund (ett gäng frusna bär förlänger tiden ytterligare).

Sofie

17 augusti 2012 20:53

Det var ju också ett smart tips :)

 
Cicci

Cicci

17 augusti 2012 20:45

Jag brukar också frysa in min keso/kesella, tränar ofta på morgonen innan skolan och då blir det perfekt som återhämtning/mellis :)

http://www.cederblad.shapemeup.se

 
Ingen bild

Antonia

17 augusti 2012 21:06

Hej! Jag har ett superbra tips som jag använder mig av dagligen. Jag har köpt en matlåda som håller innehållet kallt minst 7 timmar. Annledningen att matlådan håller kylan är att man lägger locket(det är ett speciellt lock) i frysen i nåra timmar. Det är väl antagligen någon slags vätska i locket som sedan fryser, för locket är ganska tungt. Jag har ätit från lådan 14 timmar efter jag tagit den ur kylskåpet, och maten har då fortfarande varit kall!
Dessa finns att köpa på bland annat servera, friluftsbutiker, men också från deras egna hemsida ( http://www.frozzypack.se/ ).

Sofie

17 augusti 2012 21:15

Jag har faktiskt en sådan :) Har dock glömt bort den lite, känns som att den är för stor för mellis och passar mer för lunch! Vore bra med en som är hälften så stor :) Men jag ska ändå testa med den stora jag har, jag har bara inte tänkt att jag kunnat använda den till mellis tidigare...

 
Marja - Baka Sockerfritt

Marja - Baka Sockerfritt

17 augusti 2012 21:44

Bra tips att frysa kvargen! Även kul att läsa om mesquitepulver som jag aldrig hort talas om tidigare. Jag brukar ha en liten kylväska+frysgrej om jag ska ha något kallt.

http://bakasockerfritt.blogg.se

 
Maria

Maria

18 augusti 2012 07:14

Kokta ägg håller sig i väskan en hel dag! :) Jag tycker inte det luktar så farligt men är man känslig mot ägglukt så kanske det inte är så trevligt att nån skalar ägg i rummet :P Har dem invirade i aluminiumfolie så man sen kan slänga skalet i, och så skyddas dem bättre från att gå sönder :)

http://veggiemary.blogspot.se

 
Ingen bild

tilde

18 augusti 2012 13:22

jag köpte sötaste lilla behållaren på Zabar's i NY, ser ut som ett (lite förstorat) äpple men är i själva verket en burk med 2 separata behållare i. Den ena är mindre och tänkt för dipp (tänk nötsmör/tahini/tsatziki) och den andra är större och tänkt för morotsstavar/äppleklyftor. Det blir ett perfekt mellanmål OCH det håller sig fräscht hela dagen (minus tsatzikin kanske).

Om du inte ska till NY snart - du var ju nyss där - kan man köpa jättebra burkar på typ Granit. De är billiga och finns i set med olika storlekar, vissa av dem är i plåt. Då borde man ju kunna frysa burkarna också innan man använder dem, om man vill ha i typ keso i den minsta.

Nu: laga mellanmålskakor!

 
Marcus

Marcus

4 februari 2014 09:35

Sjukt smart om det hade funnits minikylar som du säger, jag använder ofta kylväskor med kylklampar men det är ju mycket mer omständigt än en riktig minikyl. Varför kan de inte ha såna på gymmet liksom? =)

http://minikyl.se/anvandningsomraden

 
Minikyl

Minikyl

2 augusti 2014 13:58

Vilken bra idé om minikylskåp på gymmet, det borde ju alla ha!

http://minikyl.se

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards