Sofies Wellness

Recept: Kokosfrallor

Av Sofie - 2012-08-18 10:23


    


Ni vet Annie som skriver en av mina favoritbloggar? Detta receptet är taget från hennes blogg. Hon gör alltid så mycket annorlunda och inspirerande rätter och recept, tyvärr så har hon ofta mycket konstiga eller snarare ovanliga ingredienser. Men så la hon upp detta recept och jag hade redan allt hemma. Perfekt! En hel del konstiga saker finns i detta recept också. Eftersom det är kokosfrallor går nog inte kokosmjölet att byta ut, men jag är ganska säker på att hampafröna går att byta ut mot linfrön/solroskärnor/pumpakärnor och sojamjölet mot vilket annat mjöl som helst. De andra ingredienserna är sådant som man brukar ha hemma. Eller kanske inte fiberhusk och det går inte att byta ut, men det finns i de flesta vanliga mataffärer nuförtiden.


Smaken då? Verkligen jättegod och annorlunda och väldigt saftiga, lite kokossmak men ändå inte. Dessa ska jag definitivt göra igen. Dock skulle man nog ha på varmluftsläge då mina fick vara betydligt längre tid inne än receptet, och efter ett tag fick jag sänka värmen för att de inte skulle bli brända på ovansidan. De var även lite degiga inuti när jag tog ut dem, men efter att de svalnat ett par minuter var de perfekta. Ni måste testa! :D


Kokosfrallor (ca 7 st)


1 mosad banan

2 ägg

1 dl naturell yoghurt

2 msk solrosfrön

1 msk hampafrön

3 msk kokosmjöl

3 msk sojamjöl

1 msk bakpulver

2 tsk fiberhusk

lite salt


1. Bara att blanda ihop allt i en bunke. Låt det stå och svälla ihop en stund, ca 5 min.

2. Forma till valfritt många bollar som du lägger på en bakplåtsklädd bakplåt. Platta till lite.

3. Sätt in i ugnen på 225 grader i 6-12 min. Bäst med varmluft annars får man göra som mig och ha dem inne ännu längre och sedan sänka värmen så att de inte blir brända.

4. Ta ut och skär itu och låt svalna något så att de "stelnar" och inte blir degiga i mitten.


   


Dagens frukost fick då bli:

x En kokosfralla med keso, kokt ägg och basilika

x En kokosfralla med keso, pesto och paprika

x En kokosfralla med keso, prusciutto och pesto (övre halvan av brödet åt jag upp på direkten för smakprovning)

x En skål naturell yogurt blandat med hallon och vaniljpulver och sedan rostade frön/nötter på toppen


Lyxfrukt :D Det är ju trots allt helgfrukost, fast för mig har det varit det i snart 10 veckor varje dag hihi ;)


Dagens planer är att träffa en kompis som jag inte träffat på över 1 år eller något, vi ska ha bada/sola om vädret tillåter och ha lite picnic, och sedan ikväll ska jag på teater med familjen. Låter som en bra lördag! :D


Ha en fin dag!!!

 
 
Josefin

Josefin

18 augusti 2012 11:15

Åå va goda dom ser ut! Måste jag prova! :)

http://mypointofvieww.blogg.se

 
Emma

Emma

18 augusti 2012 11:44

Tack för det, hoppas verkligen jag blir frisk till vandringen :) Jo receptet funkar till två pers, eftersom jag är sjuk orkade jag inte så många, men är man mer hungrig kan man ju äta något mer till, typ yoghurt eller liknande ;) sen försöker ju jag äta lite och ofta (eftersom jag har ibs), men man får väl känna efter hur hungrig man är ;) De där kokosfrallorna måste jag testa! Såg himla goda ut de med! Tack för tipset!!!

http://emmabarremyr.blogg.se

 
Ingen bild

Jenny

18 augusti 2012 18:08

Bakade precis dessa och de blev jätte goda! Hade dock bara kokosmjöl och tog linfrön istället för hampa. Hade rysk yoghurt och hade inne de i 12 min men la på ett bakpapper efter hälften.

 
Ingen bild

Emelie

15 september 2012 09:57

Hej! Testade detta nu på morgonen men hm.. blev lite besviken.. smakade exakt som bananbrödet? delvis väldigt mycket banan och mer som *kaka* än bröd? gjorde jag kanske nå fel :( eller bananen för mogen? kram!!

Sofie

15 september 2012 14:41

Hej!
Jag vet inte riktigt varför det blev så för dig, för mig blev det mer bröd och ingen banansmak. Kram! :)

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards