Knäckebröd (ca 25 bitar)
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl krossade eller hela linfrön
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl solroskärnor
1 dl dinkelmjöl/havremjöl/rågmjöl eller annat mjöl
1 dl mandelmjöl (eller mer av mjöl ovan)
2 dl fiberhavregryn
1/2 tsk salt
2 1/2 dl vatten
1. Bara att blanda ihop allt till en smet.
2. Smeta ut tunt på en bakplåtskläd bakplåt. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 10 min. Jag hade varmluft på. Ta ut och skär i fyrkantiga bitar.
3. Sätt in i ugnen igen ca 15 min tills de stelnat. Om du inte har varmluft på kan du nog behöva längre tid.
4. Ta ut och låt svalna (och bryt i bitar). Förvara dem torrt!
För ett tag sedan testade jag att göra hemmagjort knäckebröd efter recept från Emmas blogg. Det blev verkligen supergott, och det var jätteenkelt att göra. Tyvärr var detta i samma veva som jag blev ordentligt magsjuk (men jag lovar det beror inte på knäcket), och jag kunde inte äta sådant här som innehöll mycket fibrer och frön/nötter på många dagar. Dessutom blev det att jag inte förvarade knäckebrödet på ett bra sätt för jag orkade inte bry mig när jag låg halvt död i sängen. Så det slutade med att jag fick slänga det mesta pga mögel. Men jag hann provsmaka och äta en äggmacka med knäcket efter att jag hade blivit frisk. Och det verkligen gott. Ni måste pröva! :D Jag tror att jag själv ska göra en ny sats någon dag när det finns tid.
Knäckebrödsmackan jag hann äta med microägg med basilikasmak :D
Knäckebrödet går att toppa med det mesta och äta till frukost, mellis och till maten. Jag bakade knäcket för att jag skulle ha det till förrätt med ett par kalla såser på min födelsedagsmiddag!