x Havrepannkakor med jordgubbs/basilika röra, två jordgubbar och jordnötssmör
Åh gjorde helt perfekta pannkakor/plättar idag till frukost. NI MÅSTE TESTA DESSA!!!! Mina favoriter bananpannkakor är goda men jag vill gärna ha lite mer kolisar till frukost. På instagram har jag sett många amerikanska bloggare göra pannkakor på ett havremjöl som de gör på mixade havregryn. Smart va? Det blir ju nästan som gröt med ägg i, bara att de är i pannkaksform. Dessa kommer ni se mer av på bloggen!
Havrepannkakor/plättar (1 person)
1/2 dl havregrynsmjöl (dvs havregryn som mixats till ett mjöl, alternativt något annat mjöl)
1 ägg
1 äggvita
1/2-1 mosad banan
1 tsk bakpulver
gärna kanel/kardemumma/vaniljpulver/mosade bär/liknande för mer smak
1. Bara att blanda ihop allt i en skål.
2. Stek till 2 pannkakor/plättar på medelhögvärme i olja/smör.
3. Toppa med vad du vill! Min röra på bestod av hackade jordgubbar, basilika, keso, kesella och lite vaniljpulver :D
Dessa går ju såklart att äta till mellanmål, lunch, fika osv också....
Idag åker jag på klassresa med min nya klass :D Hemma imorgon kväll, så vi hörs då igen!