Sofies Wellness

Recept på fredagsgottis: Pistagebollar med choklad och salt

Av Sofie - 2012-08-31 14:00


 


Jag kom på att jag inte har lagt upp detta recept, perfekt som ett hälsosammare "fredagsgottis" så tänkte att det kunde komma upp här idag. Jag gjorde dessa till min födelsedag för snart 1 månad sedan och bjöd på. Antingen så älskar man dem eller så hatar man dem. Jag tyckte att de var goda. Men kombinationen söt choklad, salt och pistagenötter är udda!


Receptet är helt kapat från denna fina blogg!


Pistagebollar med choklad och salt (ca 20-25 st)


2 dl pistagenötter (utan skal såklart)

1 dl kokosflingor

4 rutor 85 % mörk choklad (40 g)

2 msk kakao

2 msk honung/agave

Några nypor salt (1-2 krm)

ev. 1 msk vatten


Några till rutor 85 % choklad

Några hackade pistagenötter


1. Mixa nötter, kokos, choklad, kakao, honung/agave och salt till en massa. Mixa även i vatten om den inte vill bli kladdig och formbar (bara smul, jag behövde det). Smaka av med saltet så att det är lagom starkt.

2. Rulla till små söta bollar.

3. Smält/vattenbada chokladen. Droppa chokladen på bollarna/rulla bollarna i chokladen. Strö över finhackade pistagenötter.

4. Ställ in i kylen och låt svalna!

 
 
Ingen bild

emelie

2 september 2012 20:48

Hej! lite nyfiken bara.. använder du honung eller agave? Är något av dom * bättre* eller nyttigare? :) Känns som agave är bättre? mer näringsämnen bevarade typ? kram!

Sofie

17 september 2012 20:01

Oftast använder jag agave :) Ärligt talat vet jag inte riktigt helt vad som är skillnaderna, det har bara blivit att jag använder det mer. Men jag tror att agave har lägre gi (inte för att jag följer den dieten) och det behövs mindre mängd för att det ska bli lika sött=man behöver inte använda lika mycket! kram :)

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards