Sofies Wellness

Recept: Tacopaj

Av Sofie - 2012-09-01 21:54

 


Denna smaskiga paj har jag länge tänkt göra ett eget recept på, och idag blev det äntligen av till middag:


Tacopaj (ca 8 personer)


3 dl valfritt mjöl (jag hade 1 dl dinkelfullkornsmjöl, 1 dl havrekli, 1 dl sojamjöl)

1 dl kesella/kvarg

3 msk kokosolja (alternativt annan olja eller ca 25 g smör)

ev. lite vatten om degen blir för torr


600 g nötfärs

1 gul lök

4 vitlöksklyftor

1 röd paprika

3 dl krossade tomater

1-1 1/2 msk tacokrydda

140 g avrunnen majs (1 liten burk)

2 dl keso

1 dl riven ost

1 skivad tomat


1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Blanda samman mjöl, kvarg och olja. Tryck ut i en pajform med ca 28-29 cm i diameter. Nagga formen med en gaffel.

3. Förgrädda skalet i ugnen ca 15 min.

4. Höj värmen på ugnen till 200 grader.

5. Bryn färsen.

6. Finhacka löken, pressa vitlöken och skär paprikan i småbitar. Fräs samman i en egen stekpanna i några minuter.

7. Lägg över grönsakerna till färsen. Rör i krossade tomater och smaka av med tacokrydda. Låt puttra i några minuter.

8. Lägg färsröran i det förgräddade pajskalet. Fördela först över majs, sedan keso, riven ost och slutligen tomat.

9. Grädda i ugnen (glöm inte att du nu ska ha höjt tempraturen) i ca 30 min. Ha gärna på grillvärme i slutet så att den får fin färg.

10. Servera med en stor sallad!


   


        

 
 
Ingen bild

Undrande

2 september 2012 08:44

Hej, jag har inte så mkt erfarenhet av att laga mat... Men tyckte din chokladbollsgröt lät spännande å provade den igår... Min fråga är; vad bidrar ägget å bakpulver till egentligen... Tror du det skulle funka att koka gröten utan ägg å bakpulver å vad skulle skillnaden bli, kan man ta bort ägg å bakpulver å köra i ugn ändå?

Sofie

17 september 2012 20:08

Det kanske går :) Ägget och bakpulvret är för att höja "kakan" och ge den en "mjuk kaka konsistens" Men testa!

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards