Denna smaskiga paj har jag länge tänkt göra ett eget recept på, och idag blev det äntligen av till middag:
Tacopaj (ca 8 personer)
3 dl valfritt mjöl (jag hade 1 dl dinkelfullkornsmjöl, 1 dl havrekli, 1 dl sojamjöl)
1 dl kesella/kvarg
3 msk kokosolja (alternativt annan olja eller ca 25 g smör)
ev. lite vatten om degen blir för torr
600 g nötfärs
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1 röd paprika
3 dl krossade tomater
1-1 1/2 msk tacokrydda
140 g avrunnen majs (1 liten burk)
2 dl keso
1 dl riven ost
1 skivad tomat
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda samman mjöl, kvarg och olja. Tryck ut i en pajform med ca 28-29 cm i diameter. Nagga formen med en gaffel.
3. Förgrädda skalet i ugnen ca 15 min.
4. Höj värmen på ugnen till 200 grader.
5. Bryn färsen.
6. Finhacka löken, pressa vitlöken och skär paprikan i småbitar. Fräs samman i en egen stekpanna i några minuter.
7. Lägg över grönsakerna till färsen. Rör i krossade tomater och smaka av med tacokrydda. Låt puttra i några minuter.
8. Lägg färsröran i det förgräddade pajskalet. Fördela först över majs, sedan keso, riven ost och slutligen tomat.
9. Grädda i ugnen (glöm inte att du nu ska ha höjt tempraturen) i ca 30 min. Ha gärna på grillvärme i slutet så att den får fin färg.
10. Servera med en stor sallad!