Dålig bloggning idag, jag vet! Har bara inte hunnits med. Dock såg jag precis att det inte har varit dåligt på läsar och kommentarfronten idag, 1200+ unika besökare änsålänge (wow) och en massa kommentarer med frågor att svara på, jag svarar så fort jag kan. Tack alla snälla som skriver så fina saker till mig, ni gör mig alltid lika glad :D
Något som jag till slut hann med på kvällskvisten var att baka det där bananbrödet som jag läst om både här och här, jag kombinerade deras recept och gjorde min egna variant. Blev ett par skivor med kesella, hallon och jordnötssmör till kvällsfika, mums så gott!!!
Bananbröd/kaka (1 st)
2 stora mogna bananer
3 ägg
drygt 1 dl kesella (ca 120 g) alternativt mixad keso eller silkestofu
ca 2 msk honung/agave (mängden beror lite på hur sött man vill ha det eller om det mer ska vara osött bröd)
1/2 dl vatten
1 1/2 dl kokosmjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1 krm salt
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Mosa banan, och blanda ihop ägg, kesella, honung/agave och vatten till en jämn massa.
3. I en annan bunke blandar du kokosmjöl, bakpulver, vaniljpulver och salt.
4. Rör ihop innehållet i båda bunkarna till en klumpfri smet.
5. Lägg smeten i antingen en bakplåtsklädd avlång brödform eller en avlång brödform som är oljad och "bröad" med kokosflingor eller havregryn.
6. Grädda i ugnen ca 45-50 min!
7. Ta ut, låt svalna och skär i tunna skivor.
Brödet i en bakplåtsklädd form
Som AliceAugusta skriver så passar detta extremt bra med yoghurt/kesella/turkisk yoghurt/kesoröror blandat med t.ex citronsaft/skal (lime, apelsin samma), kanel, kardemumma, citronmelis, mosade bär, nötter, frön, kokosflingor osv.
Om man vill ha det som bröd eller mer kakliknande bestämmer man själv beroende på hur mycket honung/agave/strösocker/stevia man har i. Min blev väl lagom söt, inte att bjuda på som efterrätt men gott kvällsfika. Som de flesta av mina recept går ju detta att njuta av till frukost, mellis, kvällsmellis och en nyttigare efterrätt.
ps. Jag ligger efter med träningsinläggen. Ska försöka fixa det imorn. Annars har jag faktiskt en del idéer på "tanke" inlägg och hel del recept som jag inte publicerat än, vad sägs om chokladiga mellanmålsmuffins kokosstyle, lyxiga omelettmuffins att ha i väskan som mellanmål eller hemmagjord cookie dough glass? :P Men det tar vi någon annan dag, för nu ska jag duscha och sova!