Sofies Wellness

Recept: Bananbröd

Av Sofie - 2012-09-02 22:10


     


Dålig bloggning idag, jag vet! Har bara inte hunnits med. Dock såg jag precis att det inte har varit dåligt på läsar och kommentarfronten idag, 1200+ unika besökare änsålänge (wow) och en massa kommentarer med frågor att svara på, jag svarar så fort jag kan. Tack alla snälla som skriver så fina saker till mig, ni gör mig alltid lika glad :D


Något som jag till slut hann med på kvällskvisten var att baka det där bananbrödet som jag läst om både här och här, jag kombinerade deras recept och gjorde min egna variant. Blev ett par skivor med kesella, hallon och jordnötssmör till kvällsfika, mums så gott!!! 


Bananbröd/kaka (1 st)


2 stora mogna bananer

3 ägg

drygt 1 dl kesella (ca 120 g) alternativt mixad keso eller silkestofu

ca 2 msk honung/agave (mängden beror lite på hur sött man vill ha det eller om det mer ska vara osött bröd)

1/2 dl vatten


1 1/2 dl kokosmjöl

4 tsk bakpulver

1 tsk vaniljpulver

1 krm salt


1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Mosa banan, och blanda ihop ägg, kesella, honung/agave och vatten till en jämn massa.

3. I en annan bunke blandar du kokosmjöl, bakpulver, vaniljpulver och salt.

4. Rör ihop innehållet i båda bunkarna till en klumpfri smet.

5. Lägg smeten i antingen en bakplåtsklädd avlång brödform eller en avlång brödform som är oljad och "bröad" med kokosflingor eller havregryn.

6. Grädda i ugnen ca 45-50 min!

7. Ta ut, låt svalna och skär i tunna skivor.


   Kvällsfika


   Brödet i en bakplåtsklädd form

  

Som AliceAugusta skriver så passar detta extremt bra med yoghurt/kesella/turkisk yoghurt/kesoröror blandat med t.ex citronsaft/skal (lime, apelsin samma), kanel, kardemumma, citronmelis, mosade bär, nötter, frön, kokosflingor osv.


Om man vill ha det som bröd eller mer kakliknande bestämmer man själv beroende på hur mycket honung/agave/strösocker/stevia man har i. Min blev väl lagom söt, inte att bjuda på som efterrätt men gott kvällsfika. Som de flesta av mina recept går ju detta att njuta av till frukost, mellis, kvällsmellis och en nyttigare efterrätt.


ps. Jag ligger efter med träningsinläggen. Ska försöka fixa det imorn. Annars har jag faktiskt en del idéer på "tanke" inlägg och hel del recept som jag inte publicerat än, vad sägs om chokladiga mellanmålsmuffins kokosstyle, lyxiga omelettmuffins att ha i väskan som mellanmål eller hemmagjord cookie dough glass? :P Men det tar vi någon annan dag, för nu ska jag duscha och sova!

 
 
Victoria

Victoria

3 september 2012 00:14

Åh, vad gott det ser ut! :D

http://frukostera.blogg.se

 
Ingen bild

:)

3 september 2012 06:52

Jag gillar inte kokosmjöl- tror du man kan byta ut det mot vanligt fullkornsvetemjöl? Eller kanske mandelmjöl? Tänkte nämligen testa det, och sedan göra fattiga riddare på dom när de torkat :D

Sofie

3 september 2012 22:28

Jag vet inte riktigt. Kokosmjölet ger stor del av smaken, och kanske konsistensen också? Tror att det måste vara kokosmjöl, men är inte säker så du kan ju alltid testa :D

 
Ingen bild

Amanda

3 september 2012 08:16

Älskar din blogg!! Men kan du inte lägga upp något recept på t.ex Mellanmålsmuffins eller mellanmål lätt att ta med utan alla "konstiga" ingredienser? :)

Sofie

10 september 2012 21:49

Jo det ska jag fixa :)

 
Sandrine

Sandrine

4 september 2012 09:33

Hemmagjort cookie dough-glass?! ÅH, vilken cliffhanger!!! Jag vill veta recept NU hahaha :)

http://gladjerus.blogspot.com

Sofie

4 september 2012 16:44

Haha det kommer...

 
Madde

Madde

4 september 2012 13:28

Jag gjorde oxå det brödet igår, men som kaka. Gillade inte konsistensen dock, gjorde mig lätt illamående, kanske jag åt för mycket. Med turk. yoghurt och hallon. I morse smulade jag ner lite av kakan i stekpanna och serverade varmt och smuligt på kesoghurt med jordgubbar. Det var godare:) Tänkte ännu pröva använda det till en sorts smulpaj med äpple;) och tipset på fattiga riddare kanske jag knycker ;)

http://maddemetoden.shapemeup.se

 
Ingen bild

sara

5 september 2012 12:50

ska laga det imorn, kommer tycka om de :)

 
Ingen bild

Ida

30 oktober 2012 12:33

Tror du att man kan frysa ner brödet? :) toppen blogg och älskar verkligen alla dina inlägg och ger mig en massa inspiration! :D

Sofie

30 oktober 2012 14:07

Åh tack :D
Ja det går utmärkt att frysa ner. Skär gärna i bitar så är det lättare att ta fram en eller par bitar i taget!

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards