Lax med kokosmjölk, lime, chili och ingefära (4 personer)
4 bitar laxfilé (ca 560 g)
3 morötter
1/2-1 röd chili
2 msk riven ingefära
1-2 lime
3 dl kokosmjölk
salt o peppar
1. Skär laxbitarna i mindre bitar.
2. Skala och skär morötterna i "mynt". Hacka chilin.
3. Stek laxbitarna. Låt morotsbitar, chili och ingefära få fräsa med i någon minut. Pressa limesaft och häll i kokosmjölk. Salta och peppra. Låt puttra i sådär 5-7 min.
4. Smaka av och se om det behövs mer av någonting! Klart.
Namnam, superduperenkelt och jag har säkert lagt upp liknande recept innan, men så här gjorde jag iallafall dagens middag :)
Kom fram till en sak när jag lagade middag idag (den ovan). Att laga mat är lite som terapi för mig, jag går liksom igenom vad som nyligen hänt i huvudet och tänker över saker medan jag håller på med händerna. En del får utlopp för sin kreativitet med att sjunga, andra måla/rita, andra spela teater, dansa, spela ett instrument eller skriva. Jag är kreativ när jag lagar mat. Hur är ni? :)