Kommer ni ihåg omelettmuffinsarna jag gjorde för 100 år sedan eller ja det var några veckor sedan? De var ju goda men jag var lite osäker på om de skulle vara goda kalla och/eller rumstempererade? Jag bestämde mig för att pröva. Så jag gjorde en liten sats i söndags kväll samtidigt som jag bakade bananbrödet. Jag tänkte att om de smakade okej utan kylskåpskyla i några timmar så är de perfekt att ha med som mellanmål. Och det var de sålänge man fyller de med mycket fyllning som jag gjorde! Precis som kokta ägg så skulle jag nog bara förvara de max 1 dag utan kylskåp för att de inte ska bli dåliga. En annan postiv sak är att de inte luktar lika illa som kokta ägg, så de är lite mer "bussvänliga" haha ;) Söndagens recept:
Omelettmuffins med soltorkade tomater, sallad, fetaost och basilika (4 st)
4 ägg
1 msk mjölk
2 msk krossade tomater
1 dl hackade salladsblad
4 st finhackade soltorkade tomater
1/2 dl smulad fetaost
1 tsk torkad basilika
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Elvispa äggen i ca 1-2 min i en bunke. Rör försiktigt i resten.
3. Häll upp i 4 stora muffinsformar i en muffinsplåt (annars kommer de att rinna ut).
4. Grädda i ugnen tills de har stelnat ca 20-25 min!
5. Ta ut och ät, godast varma men även kalla!
Detta var fyllningen jag hade i igår. För mer tips om fyllningar och hur man gör omelettmuffins kika in detta inlägget jag skrev förra gången :)
Så här såg de ut innan ugnen och innan de "svällde" upp!