Sofies Wellness

Recept: Vegetarisk wrap med avokado/fetaoströra och linser

Av Sofie - 2012-09-24 12:00


    


Jag sa ju att det inte skulle dröja länge förrän ni fick se wrapen igen. Denna gång med en avokado/fetaoströra, linser och grönsaker. Så himlans gott!


Avokado/fetaoströra (1 person att ha i wrap)


1 mosad avokado

50 g smulad fetaost

1/2 dl kvarg/turkisk yoghurt/creme fraiche

saften ur 1/2 citron

färsk/torkad basilika efter smak


1. Bara att blanda ihop alla ingredienserna i en skål och bre på den färgdiggräddade wrapen.


Jag hade även i 1 riven morot, 1 tärnad tomat och 1 dl färdigkokta linser i min wrap :D


Wrap receptet igen för er som missade det:


Hemmagjord Wrap (1 st, 1 person)


2 äggvitor

2 1/2 msk valfritt mjöl (t.ex. dinkelfullkornsmjöl, havremjöl, mandelmjöl, sojamjöl)

1 krm salt

olivolja


1. Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum. Rör i mjöl och salt.

2. Olja ett bakplåtspapper och lägg på en bakplåt. Bre smeten på det oljade bakplåtspappret till en rund cirkel.

3. Grädda i ugnen ca 5-6 min på 200 grader.

4. Fyll med valfri fyllning och vira in i aluminiumfolie!


 


Steg för steg:

          


För fler idéer på vad man kan i wrapen, läs mitt förra wrapinlägg!

 
 
Ingen bild

C

24 september 2012 17:17

Det ser fantastiskt gott ut! Behövs det alltså inget fuberhusk för att hålla ihop wrapdegen?

Sofie

25 september 2012 22:01

Nej inget fiberhusk :) Jättebra för dem som bor på ställen där det inte finns i mataffären!

 
Ingen bild

Stina

25 september 2012 07:24

tror du att man kan göra wrapen på morgonen och sedan slå in den och ha i väskan till eftermiddagen som ett mellanmål eller måste den ätas med en gång? :) tack för en super bra blogg! :D

Sofie

25 september 2012 22:04

Själva wrapen håller sig nog. Dock är jag mer tveksam till såsen/krämen om den innehåller mejeriprodukter som kvarg/turkisk yoghurt, det brukar bli dåligt snabbt. Men jag tror däremot att kikärtsröran som jag gjorde första gången när jag gjorde wrap håller sig bättre :) Men jag vågar inte lova något!

 
Ingen bild

Astrid

18 mars 2013 17:20

Hej Sofie! Din blogg är grym, precis som det här receptet!
Jag ville bara säga att när jag testade att göra dina wraps råkade jag dröja ut på tiden och äggvitorna som var vispade till ett hårt skum blandat med mjöl och salt, blev rinniga. Det gick inte att få dem fluffiga hur mycket jag än vispade men jag hällde den här rinniga smeten på bakplåtspappret ändå. Efter fem-sex minuter i ugnen tog jag ut plåten och på den låg ett perfekt tortilliabröd. Det både såg ut och hade konsistensen som ett köpt tortilliabröd. Helt fantastiskt! Rekommenderar detta starkt. Ibland lönar det sig att vara seg :) jag använde dinkelmjöl.

Sofie

19 mars 2013 09:18

Tack :D Det här receptet är verkligen gott, kul att du tyckte om det också!

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards