Kvällens middag blev en riktigt god kycklingrätt, marinaden var helt underbar:
Kyckling i het tomat/sesam/sojasås (ca 3-4 personer)
400-500 g kycklingfilé
2 msk tomatpure
2 msk rapsolja
1 msk soja
2-3 msk sesamfrön
1/2 msk sambal oelek
1/2 msk honung
1. Skär kycklingen i mindre bitar.
2. Blanda ihop tomatpure, rapsolja, soja, sesamfrön, sambal oelek och honung. Lägg kycklingen i marinaden och låt den marineras allt från 30 sek-5 timmar, beror helt enkelt på hur mycket tid du har på dig.
3. Sätt på en stekpanna, behövs ingen olja i eftersom det är olja i marinaden. Stek så att kycklingen får fin yta, och sänk sedan värmen något och låt den genomstekas.
4. Serveras med bulgur/matevete/ris, kokta grönsaker och en sallad!
Får inte toppbetyg utseendemässigt kanske, men definitivt smakmässigt :D Pröva!