Dagens lunch: Vegetarisk soppa tillsammans med knäckebröd med ägg, och en avokadohalva+örtsalt
När jag la upp några av mina favoritsoppor frågade jag samtidigt efter era favoriter. Sally tipsade mig om denna, i grunden precis samma recept som hon skrev, jag använde bara lite andra mått. Kanel kan låta underligt i mat, men tillsammans med het kajennpeppar blev det riktigt gott, och jag förstår varför hon kallar det sin favoritsoppa.
Het röd linssoppa med squash och kanel (4 personer)
3 vitlöksklyftor
1/2 squash
2-3 morötter
6 dl vatten
6 dl krossade tomater
1 1/2 dl röda linser (okokta)
1/2 tsk kanel
2 krm kajennpeppar
1-1 1/2 tsk salt
1. Pressa vitlök. Grovriv squash och morot. Fräs vitlök, squash och morot i olja i en kastrull på låg värme i ett par minuter.
2. Häll i vatten, krossade tomater, linser, kanel och kajennpeppar. Låt puttra på svag värme i ca 10 minuter.
3. Smaka av med salt.
4. Servera gärna med äggmackor, avokado och kanske paprikastavar. Även en klick turkisk yoghurt/creme fraiche/keso i soppan är nog gott!