Sofies Wellness

Recept: Pekansmör med solroscrunch

Av Sofie - 2012-10-07 20:46


 


Jag mixade ihop en ny variant nötsmör tidigare idag:


Pekansmör med solroscrunch (1 liten burk)


2 dl pekannötter

1/2-1 tsk havssalt

en skvätt naturell olja (rapsolja eller kokosolja)

3/4 dl solroskärnor


1. Lägg pekannötterna på en bakplåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen på 225 grader i ca 5 min (kolla noga så att de inte bränns). Låt svalna något.

2. Mixa till ett smör i en matberedare, kan ta några minuter. Smaka av med salt. Och mixa med en skvätt olja om du vill ha det krämigare.

3. Lägg i solroskärnorna och mixa några gånger med puls. Kärnorna ska nämligen inte helt mixas sönder utan vara crunchiga i.

4. Förvara i en burk i kylskåpet!


Satt fint på riskakor tillsammans med kiwi och gojibär:

 


Gott men favoriterna är nog fortfarande jordnötssmör, mandelsmör och cashew/paranötssmör. För er som aldrig gjort nötsmör tidigare kan jag ta det snabbt igen. Rosta några nävar nötter i ugnen, mixa till smör i en matberedare, smaka av med salt och ev. en skvätt olja! Klart :D


 
 
mixi

mixi

7 oktober 2012 21:02

Härliga recept tjejjen ska testa en del av dom! =) Såg riktigt mumsiga ut!

http://mixi.bloggplatsen.se

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards