Jag mixade ihop en ny variant nötsmör tidigare idag:
Pekansmör med solroscrunch (1 liten burk)
2 dl pekannötter
1/2-1 tsk havssalt
en skvätt naturell olja (rapsolja eller kokosolja)
3/4 dl solroskärnor
1. Lägg pekannötterna på en bakplåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen på 225 grader i ca 5 min (kolla noga så att de inte bränns). Låt svalna något.
2. Mixa till ett smör i en matberedare, kan ta några minuter. Smaka av med salt. Och mixa med en skvätt olja om du vill ha det krämigare.
3. Lägg i solroskärnorna och mixa några gånger med puls. Kärnorna ska nämligen inte helt mixas sönder utan vara crunchiga i.
4. Förvara i en burk i kylskåpet!
Satt fint på riskakor tillsammans med kiwi och gojibär:
Gott men favoriterna är nog fortfarande jordnötssmör, mandelsmör och cashew/paranötssmör. För er som aldrig gjort nötsmör tidigare kan jag ta det snabbt igen. Rosta några nävar nötter i ugnen, mixa till smör i en matberedare, smaka av med salt och ev. en skvätt olja! Klart :D