Ja mina mellanmålmuffins med hallon/vanilj blev ju superbra. Därav gjorde jag bara någon dag senare nya mellanmålmuffins med samma grund, dock denna gång med en smaksättning av kola/kanel/äpple/morot. Även dessa jättegoda:
Kola/kanel mellanmålsmuffins med äpple och morot (8 st)
1/2 dl fiberhavregryn
1/2 dl mandelmjöl (bara att mixa vanliga mandlar till mjöl men det går säkert även med annat mjöl också)
1 ägg
3 äggvitor (1 dl)
1 mosad banan
1 msk mesquitepulver (finns på hälsokosten och smakar kola)
1 msk kanel
1 1/2 dl grovrivet äpple
1 dl finriven morot
1 mosad banan
2 krm vaniljpulver
topping: solroskärnor
1. Blanda ihop allt utom solroskärnor till en smet.
2. Fördela i 8 st muffinsformar. Toppa med solroskärnor.
3. Grädda i ugnen på 225 grader i ca 15-20 min. Klart!
Dessa är helt perfekta att ha med i väskan under dagen och äta som mellanmål. Eller som frukost på bussen/tunnelbanan om man inte hinner äta den hemma! Men annars om man är hemma är det gott att lyxa till dem med någon topping. T.ex den ovan som består av kesella+mosad hallon+vaniljpulver och sedan frysta mangobitar på toppen!
Vill precis som till förra varianten tillägga att dessa tillhör kategorin mellanmål och är inte sådär supersöta som fikamuffins men goda ändå för de har mycket smak och perfekt konsistens.
Ps. Eftersom jag lägger upp så många muffins och olika varianter på dem har jag nu gjort en ny kategori som heter just muffins. Då blir det lättare att hitta dem!