Dagens frukost:
x Mini äpplepaj
x Tilltugg i form av mosad banan, gojibär och kokoschips
Min mini morotskaka blev en hit. Därav ledde mina tankar att självklart vidarutveckla idéen vilket resulterade i en mini äpplepaj idag till frukost. Perfekt konsistens, bra balans mellan äpple och kanel. Inte jättesöt men om man vill kan man söta med mer banan eller honung/agave/stevia (kanske om man ska ha som fika/ha som efterrätt eller bjuda släkten på), jag vill inte ha jättesött till frukost så i min var det alldeles lagom med sötma. För att få i mig mer kolhydrater till frukost än morotskakarecept hade jag i fiberhavregryn som jag (tidigare) mixat till mjöl. Det går säkert att ha hela gryn också, ta lite mer då eftersom grynen blir i volym mindre när man mixar dem till mjöl! Annars kan man använda "färdigt" mjöl. Och en sista sak innan ni får receptet, man gör kakan i micron vilket gör att den blir klar på bara 3 min. Bra för på morgonen har man ju inte tid att vänta på en ugn som ska bli varm och ha något länge i ugnen. Men om man vill kan man säkert göra denna i ugnen istället (om man inte har micro)!
Hälsosam mini äpplepaj till frukost/mellanmål (1 person)
1/2 dl valfritt mjöl eller något mer gryn (jag hade 1/2 dl havregrynsmjöl)
1 ägg
1 äggvita
1 mosad banan
2 tsk kanel
2 krm bakpulver
1 äpple
(ev. något krm vaniljpulver, jag hade inte det i, men det hade nog varit gott, men går att skippa helt)
1. Blanda mjöl/gryn, ägg, banan, kanel och bakpulver i en microsäker djup skål.
2. Riv halva äpplet, rör i smeten.
3. Resten av äpplet skär du i tunna klyftor och stoppar i smeten i ett fint mönster. Pudra över lite kanel om du vill.
4. Sätt in i micron på högsta effekt i ca 3 min, eller tills hela kakan har stelnat.
5. Ta ut ur skålen och lägg upp på ett fat!
Testa testa testa :D Äpplesäsong nu ju :P