Sofies Wellness

Bästa rest/snabbmaten: Matig omelett/äggröra!

Av Sofie - 2012-10-21 14:12


 


Ja ni kan ju läsa rubriken. I detta inlägg vill jag hylla matiga omeletter och äggröror. Perfekt att bara snabbt blanda ihop det man har hemma, gott och enkelt och det blir dessutom nästan alltid olika varje gång.


Det är bara att fräsa t.ex morötter, spenat, kantareller, champinjoner, gul lök, vitlök, alla sorters olika kryddor, aubergine, skinka, kalkon, potatis, sötpotatis, röd lök... I med två ägg (3 om man är riktigt hungrig) och ev. riven ost/fetaost/mozzarella om man känner för det. Stek antingen till en omelett eller rör runt till en äggröra. Ät antingen bara omeletten/äggröran som den är eller servera med mer grönsaker, stekt halloumi, knäckemacka eller kanske en frukt till.


Detta blev dagens restlunch:

I en stekpanna frästes kantareller, aubergine, fryst spenat och vitlök i olja. Detta kryddades med salt, peppar och en massa oregano. Till sist i med 2 ägg och så rörde jag runt tills att det hela hade stelnat. Den matiga äggröran serverades sedan med rårivna rödbetor och några bitar stekt halloumi.


Supergott! Har ni någon favoritkombination i omelett/äggröror? Eller brukar ni bara blanda ihop lite som ni har hemma?


 


NU tennis för min del! :D

 
 
Sally

Sally

21 oktober 2012 16:57

Älskar äggröra/omelett! La precis upp på instagram (sally_jonsson) då jag skulle gjort min favorit, en laxomelett med purjo men hade så mycket lax att det blev en äggröra ;) Men lika gott det! Hyllade ägg och omelett på bloggen förra veckan och fick några tips från läsare vad de hade i sina. Kolla in på http://skippanudlarna.com/2012/10/12/aggets-dag-och-harliga-omelettrecept/

http://www.skippanudlarna.com

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards