Jag har gjort yttligare en variant av mina mellanmålmuffins. Denna gång med smak av hallon/kardemumma/kokos:
Mellanmålsmuffins med hallon, kardemumma och kokos (8 st)
1/2 dl fiberhavregryn
1/2 dl mandelmjöl (bara att mixa vanliga mandlar till mjöl men det går säkert även med annat mjöl också)
3 msk kokosflingor
1 ägg
4-5 äggvitor (1 1/2 dl på dunk)
1 mosad banan
2 dl hallon
2-3 tsk kardemumma
1 tsk bakpulver
1. Blanda ihop allt till en smet.
2. Fördela i ca 8 st muffinsformar.
3. Grädda i ugnen på 225 grader i ca 20 min.
Se tidigare varianter av dessa mellanmålsmuffins här: Hallon/vanilj, Kola/kanel/äpple/morot och Kakao/kaffe/blåbär!
Som ni ser hade jag denna gång i 1 tsk bakpulver, superbra, de höjde sig lite i ugnen och fick bättre konsistens (mer "luftiga"), så om ni testar något av de andra varianterna av samma grundrecept, rör 1 tsk bakpulver i dem också :D
Jag hoppas att ni inte tröttnar på att jag lägger ut så mycket muffinsrecept i olika varianter. Men det är verkligen ett bra recept. Och muffinsen är jättebra att ha med och äta som mellanmål efter skolan innan jag har kommit hem!